Cıbıltepe Kayak Merkezi Yeni Sezona Hazır

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde bulunan Türkiye'nin önemli kış turizm merkezleri arasında yer alan Cıbıltepe Kayak Merkezi, yeni sezona hazır.

Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, ilçedeki turizm gelişmeleriyle ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi'nin Türkiye'de imar planı olan tek kayak merkezi olduğunu söyledi.

Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde 1992 yılında imar planı yapıldığını, Sarıkamış'ın hem kış hem de yaz turizminde büyük potansiyeli sahip olduğunu belirten Başkan Toksoy, şöyle konuştu:

"Sarıkamış, Türkiye'de imar planı olan tek Kayak Merkezidir. Kayak Merkezinde 4 yıldır hem alt yapıda hem tanıtım pazarlama ve markalaşma anlamında bir çalışma yürütülüyor. Alt yapıda belediye olarak biz bütün kayak merkezinin kanalizasyon şebekesini tamamladık. 12 bin yatak kapasiteli turizm tesis alanlarının içme suyu şebekesini de döşedik. Şu anda alt yapısı tamamen hazır durumda."

Mekanik tesisler ve pistler bölgesinde çalışmaların büyük bölümünün tamamlandığını anlatan Toksoy, "Günübirlik gelen misafirlerimize hizmet verecek yine kafeteryamız var, ticaret merkezimiz var, oranın da hazırlıkları yapılıyor, orası da açılacak. Dolayısıyla oteller de hazırlandı. Sarıkamış'ta 5 yıldızlıdan, 4 yıldızlıdan, 3 yıldızlıdan, şehir merkezindeki 2 otelle beraber yaklaşık bin 500 kişilik yatağımız var. Her türlü hazırlıklarımızı yapmışız." ifadelerini kullandı.

Kayak merkezinde, saatte bin 200 kişi kapasiteli 4 telesiyej ve toplam uzunlukları 30 kilometreyi bulan 8 slalom,1 snowboard pisti bulunuyor.

Kaynak: AA