Bodrum Çöplüğünde Çıkan Yangınlar

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Bodrum’da kurulması planlanan katı atık bertaraf tesisi ve depolama alanı ile ilgili vatandaşların yanlış bilgilendirildiğini söyledi.

AK Parti İl teşkilatında düzenlenen toplantıda Milletvekilleri Nihat Öztürk ve İl Başkanı Kadem Mete, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Öztürk, açıklamasında, Muğla’daki bir çok katı atık depolama ve bertaraf tesisinin Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından belediyelere tahsis edildiğini kaydetti.

Vatandaşlara hizmet noktasında çalışma yaptıklarını belirten Öztürk, "Bodrum halkının çöplük alanında çıkan yangınlar nedeniyle zehir solumaması için bizlerde ilçeye yapılacak tesise destek vermeye çalıştık. Yapılması planlanan ilk tesis alanında arkeolojik buluntular ortaya çıktığı için bu alan iptal edildi. Ancak bazı yanlış yönlendirmeler nedeniyle sanki biz yatırımları engellemeye çalışıyoruz havası oluşturulmaya çalışıldı." diye konuştu.

İl Başkanı Kadem Mete ise Bodrum çöplük alanın ruhsatlı bir alan olmadığını kaydetti.

Çöplük alanında sürekli gaz sıkışması nedeniyle yangınlar çıktığını hatırlatan Mete, bu nedenle çıkan yangınların ormanları ve insan hayatını tehdit ettiğini dile getirdi.

Yapılması planlanan alanın Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Muğla Büyükşehir Belediyesine tahsis edildiğini hatırlatan Mete, şunları söyledi:

"Burada yapılan kazı çalışması sırasında antik kalıntılar çıkması sonucu bu proje iptal edildi. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin talebi üzerine Bakanlığımızın talimatıyla talep edilen alanların belirlenmesi için çalışma başlatıldı. Şu anda Bodrum Katı Atık Bertaraf tesisin kurulması konusunda üç alan belirlendi. Birinci alan Dereköy mevkisinde 689 dönüm, ikinci alanda 588 dönümden oluşuyor. İkisi de hazine arazisi. Üçüncü alan ise daha çok çalı ve makilik alanlardan oluşan 717 dönümlük bir alan. Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından talep edilmesi halinde bu alanlardan biri Bodrum Katı Atık Toplama merkezi olması için tahsis edilecek."

-Kentteki diğer yatırım ve destekler

Mete, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından kırsal kalkınma yatırımcılığının desteklenmesi amacıyla 42 ilde yüzde elli hibe desteği verildiğini hatırlatarak, bu desteğin artık Muğla’da da verileceğini ifade etti.

Başvuruların 11 Aralık’a kadar devam edeceğine işaret eden Mete, "Muğla ve ilçelerinde bu dönem yatırımlar daha da hız kazandı. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından da Marmaris, Menteşe, Köyceğiz, Kavaklıdere ve Seydikemer ilçelerimize de bir çok tesis yapılıyor." diye konuştu.

Toplantıya, Muğla Milletvekilleri Nihat Öztürk, Hasan Özyeri ile partililer katıldı.

Kaynak: AA