Murat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi

Orman ve Su İşleri Bakanlığınca yürütülen proje kapsamında Elazığ'da köylere malzeme yardımı yapıldı Vali Kaldırım: 'Bu proje aynı zamanda bir rehabilitasyon projesi'.

Orman ve Su İşleri Bakanlığınca uygulanan, Murat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında Elazığ'da köylere törenle malzeme yardımı yapıldı.

Orman Bölge Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen tören ile belirlenen köylere 25 su tankeri, 250 soba, 750 arı kovanı, 25 üzüm sıkma makinası dağıtıldı.

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, törende yaptığı konuşmada, devletin yaptığı yatırımlarla Elazığ'ın bölgede bir cazibe merkezi olmasının sağlandığını söyledi.

Hayata geçirilen projelerle büyük istihdam alanlarının oluşacağına dikkati çekerek, şunları dile getirdi:

"IFAD destekli proje yaklaşık 40 milyon dolar bütçeli. Proje 3 ili kapsıyor ve bizim şu anda 70'e aşkın köyümüzde uygulanıyor. İnşallah bu sayı 85’e ulaşacak ve oradaki insanlara da katkı verecek. Bu proje aynı zamanda bir rehabilitasyon projesidir. Dolayısıyla hem çevrenin iyileştirilmesi hem de kırsal altyapının geliştirilmesi, ağaçlandırma, erozyonla mücadele konularında da ciddi katkı verecek bir proje."

AK Parti Elazığ Milletvekili Ömer Serdar da yaşanabilir bir dünyada ekosisteme sadık kalınması gerektiğini vurguladı.

Dünyada var olan dengeye yapılan her müdahalenin insan yaşamını olumsuz etkilediğini anlatan Serdar, "Dünyada su yönetimi sorununu, küresel ısınmayı ve sonuçlarını tartışıyorsak ekosisteme olan sadakattan ayrıldığımızdan dolayıdır. Bizlerin yapması gereken şey bu ekosistemin inşasında doğal olana yönelmektir. Bugün dağıttığımız su tankerleri de bunun eseridir." ifadesini kullandı.

Elazığ Orman Bölge Müdürü Ziya Polat da projeler ile kırsalda kalkınmayı amaçladıklarını dile getirerek, su tanklarının uzak köylere dağıtılacağını kaydetti.

Su tanklarının yangın söndürmede, gelir getirici ağaç türlerinin sulanmasında, köylerin, beldelerin ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanılacağına işaret eden Polat, su tanklarının çok fonksiyonlu olduğunu belirtti.

Polat, tanklarla aynı zamanda yangına da kısa sürede müdahale edilerek, yangınların felakete dönüşmesinin engelleneceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA