Aydın'a Tarımsal Yatırımlar

AYDIN Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) IPARD II başvuru ve çağrı ilanı ile tarım ve balıkçılık ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması ile ilgili fiziki varlıklara yönelik proje başvuru kabulleri tamamlandı.

Aydın Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, TKDK tarım ve balıkçılık ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, ilgili fiziki varlıklara yönelik yatırımlar kapsamında 11 proje kabul edildi.

Yaklaşık 78 milyon liralık yatırımlar arasında 8 süt işletmesi, 1 kırmızı et kesimhanesi ve 2 soğuk hava deposu, paketleme tesisi yer alıyor.

Avrupa Birliği standartlarında 11 tesisin Aydın'a kazandırılacak olmasının önemine dikkat çeken TKDK Aydın İl Koordinatörü Mustafa Bozkurt, yatırımların yaklaşık 78 milyon lira olduğunu, projeler tamamlandığında ise yüzde 50 hibe desteği verileceğini belirtti.

Bir sonraki çağrı dönemi çalışmaları için ara vermeden çalışmalara başladıklarını kaydeden Bozkurt, şunları kaydetti:

"Bu çağrıda sadece işleme sektörüne ait proje başvuruları kabul edildi. Önümüzdeki çağrı da ise büyükbaş, küçükbaş süt ve et besi tesislerinin modernizasyonu, tıbbi aromatik bitki, süs bitkisi, fide fidan, mantar yetiştiriciliği gibi birçok sektöre destek vereceğiz. İşleme sektöründeki yatırımların bölgenin kalkınmasında, istihdam ve üretime doğrudan olumlu etki sağlayacaktır. Yatırımların Aydın'a hayırlı olmasını diliyorum."

Kaynak: AA