Adana'da Kentsel Dönüşüm Toplantısı

Adana'da, kentsel dönüşüm ve i̇mar sorunları görüşüldü.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Vali Mahmut Demirtaş başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıda, Adana’daki kentsel dönüşüm ve i̇mar sorunları ile uygulamaları konusunda i̇lgili kurum ve kuruluş yetilileri biraraya geldi.

Alan ve parsel bazında yapılan kentsel dönüşümler ile büyükşehir ve i̇lçe belediyelerin kentsel dönüşüm ve i̇mar sorunlarındaki uygulamaları ele alınan toplantıda, gerçekleşen kentsel dönüşümlerde yaşanan sosyal alanlar, yollar, parklar ve yeşil alanların yetersizliği gibi konular değerlendirildi.

Vali Demirtaş, Adana’nın daha yaşanabilir ve refah düzeyi yüksek bir kent olma konusunda kentsel dönüşüm ve imar sorunları ile uygulamaları hakkında ilgili kurum ve kuruluş yetkilileriyle bir araya geldiklerini belirtti.

Demirtaş, "Kentsel dönüşümlerde yaşanan sosyal alanlar, yetersiz yollar, otopark, okul ve yeşil alan gibi konulardaki sorunların çözümü noktasında değerlendirmelerde bulunduk. Amacımız, vatandaşlarımıza hak ettiği hizmeti sağlama ve daha yaşanabilir, refah düzeyi yüksek bir kent olma konusundaki azim ve kararlılığı içinde çalışmalarımıza devam edeceğiz."

Kaynak: AA