Bodrum Çöplüğünde Çıkan Yangınlara Tepki

Bodrum ilçesinde, katı atık çöp depolama alanında art arda yangınların çıktığını ve yetkililerce önlem alınmadığını öne süren MHP'li bir grup, yaşananlara tepki gösterdi.

Bodrum'un Yokuşbaşı mevkisindeki katı atık çöp depolama alanında sürekli yangınların çıktığını iddia eden ve aralarında MHP Bodrum İlçe Başkanı Cengizhan Sancar'ın da olduğu bir grup, yaşananlara tepki göstermek amacıyla bölgeye gitti.

Çöplükten halen yoğun dumanların çıkması üzerine gruptakiler, yanında getirdikleri maskeleri taktı. Aralarında astım hastası kişilerin de olduğu öğrenilen grup üyeleri, nefes almakta zaman zaman güçlük çekti.

MHP Bodrum İlçe Başkanı Sancar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bodrum çöplüğünde sürekli çıkan yangınlar nedeniyle zehir soluduklarını ve artık bu duruma bir çözüm bulunması gerektiğini söyledi.

Çocukların ve yaşlı insanların zor anlar yaşadığını belirten Sancar, "Bu hepimizin sorunu. Bu siyasiler üstü bir sorun. Bodrum'un Büyükşehir Belediyesine geçmesinden sonra sorunlar daha da arttı. Bodrum bu sorunlara çözüm üretemez hale geldi. Çünkü Bodrum'un gelirleri azaldı." dedi.

Bodrum nüfusunun yaz aylarında iki milyona ulaştığına değinen Sancar, şöyle konuştu:

"Kimseyi suçlamak istemiyoruz. Bu sorun nasıl çözülecekse onu yapalım. STK'larımızı toplayalım, Bodrum'da yaşayan siyasilerle bir araya gelip ortak bir çözüm bulalım. Kutuplaşmayalım, kucaklaşalım. Bu Bodrum'un sorunudur, çocuklarımızın sorunudur, geleceğimizin sorunudur. Sokakta bile gaz maskesi ile dolaşır duruma geldik. Bugün de gaz maskelerini takıp bölgeye geldik. Bu çöpün içinde her türlü atık var. Çok tehlikeli bir hava soluyoruz."

Kaynak: AA