İklim Eylem Haftası

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Avrupa Birliği Bilgi Merkezi, 16-27 Ekim İklim Eylam Haftası nedeniyle 163 fidanı toprakla buluşturtu.

Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi yerleşkesinde düzenlenen etkinlikte, faaliyetle ilgili bilgi veren AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Elifnur Terzioğlu, Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü’nden temin edilen 55 mavi ladin ve 108 sarıçam fidanının toprakla buluşacağını belirttti.

Programda daha sonra Ziraat Fakültesi dekanlık binasının yakınındaki alana Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercişli, ETSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şevket Demir ve Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Çelik birlikte fidan dikti ve can suyunu verdi. Etkinliğe katılan çok sayıda üniversite öğrencisi de fidan dikti.

Öğrenciler daha sonra fakülte konferans salonunda, ekosistemlerin çöküşü neticesinde insanlığın tehlikede olduğunu düşünerek, çocuklarını ve gelecek nesilleri kurtaracak çözümlerin arayışı için dünyanın birçok ülkesinde keşfe çıkan bir arkadaş grubunun mücadelesini konu alan Fransız yapımı "Demain" (Yarın) isimli belgesel filmi izledi.

Kaynak: AA