El Değmeden Ürettiği Sütleri Evlere Servis Ediyor

Fransa'dan 25 yıl önce ithal ettiği 20 inekle kurduğu çiftlikte 300 baş inek ve danası bulunan iş adamı Salim Yavaş, kendi markasıyla üretim yapıyor.



Manisalı iş adamı Yavaş, Şehzadeler ilçesine bağlı Harmandalı Mahallesi'nde 25 yıl önce kurduğu çiftliğinde Manisa'da ilk sayılabilecek bir uygulama başlattı.

Çiftlikte düzenlediği basın toplantısında, hayvanların yemlerini de kendi çiftleriklerinde ürettiklerini belirten Yavaş, şöyle konuştu:

"Yemlerin içeriğinde insan sağlığını olumsuz etkileyecek hiçbir zararlı madde bulunmamaktadır. Kendi yaptığımız yemlerin hammaddeleri ve yapıldıktan sonra yemlerimiz Manisa İl Tarım Müdürlüğünce numuneler alınmak suretiyle devamlı kontrol edilmektedir.

Çiftliğimizde hiçbir suretle fabrikada imal edilmiş yem kullanılmamaktadır. Yemlerimizin içeriğinde hormon, gibi süt artırıcı veya hayvanlara kilo aldırıcı maddeler kullanılmamaktadır. Hayvanlarımızın tedavisi ve koruma amaçlı kullanılan ilaçlarla aşı ve benzeri uygulamalar veteriner hekimimiz tarafından yapılmakta ve her uygulama il tarım müdürlüğüne bildirilmektedir."

Çiftliğinin Avrupa Birliği onaylı olduğunu ve Ari Çiftlik Belgesi bulunduğunu kaydeden Yavaş, şöyle devam etti:

"Çiftliğimizde şap, Brucella gibi sürüye salgın şekilde bulaşan ve sütten insana geçen mikroorganizmalara karşı hayvanlarımız İl Tarım Müdürlüğü tarafından yılın muhtelif zamanlarında aşılanmakta bunun dışında koruyucu olarak hastalıklara karşı aşılama veterinerimiz tarafından yapılmaktadır."

Kaynak: AA