Reuters'tan büyük skandal!

ABD'nin Las Vegas kentinde 58 kişinin öldüğü saldırıyı DEAŞ'ın üstlendiğini öne süren Reuters ajansı büyük bir dezenformasyona imza attı.

Reuters'tan büyük skandal!
ABD polisi ve FBI, saldırganın uluslararası terör örgütleriyle bağlantısının olmadığını duyurmuştu. Reuters, sıradan ve kamusal nitelik taşımayan bir haber sitesini “kaynak” olarak baz aldı ve bunu son dakika gelişmesi olarak dünyaya servis etti.

ABD'de 58 kişinin hayatını kaybettiği saldırının arkasındaki örgüt günün en çok tartışılan konusuydu. 'Yalnız Kurt' ile 'Terör' saldırısı arasında kalan ABD basınının yardımına Reuters koştu.

REUTERS DEAŞ DİYE DUYURMUŞTU

Reuters, DEAŞ'ın yayın yaptığı iddia edilen Amaq adlı haber ajansının saldırıyı üstlendiğini duyurdu. Türkiye ve birçok ülkede yayın yasağı olan siteye giriş ise yapılamaması dikkat çekti.

TEPKİ ÇEKEN KAYNAK


Google gibi arama motorlarında yapılan 'Amaq' aramasında ise 'terör ve istihbarat haberlerine yer verdiğini öne süren ve kamusal bir nitelik taşımayan bir sitenin kaynak gösterilmesi tepki çekti. Geçtiğimiz dönemlerde de buna benzer dezenformasyonlara imza atan Reuters, aynı skandalı tekrarlamış oldu.

KANIT NE?

Anadolu Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Metin Mutanoğlu sosyal medya hesabından bu duruma dikkat çekerek 'Reuters'a göre saldırıyı DEAŞ üstlendi. Peki kanıt ne? ABD'de terör haberleri yapan SITE adlı bir site. Bu siteye Türkiye'den ulaşılamıyor. Yurtdışından yapılan girişte şu sayfa çıkıyor. Siteye göre DEAŞ'ın yayın ağı AMAG saldırıyı örgütün üstlendiğini duyurdu. Peki nerede? Amag uzun süredir görülemiyor. Eğer DEAŞ bunu sanal alemde üstlenebiliyorsa bu da ayrı bir soru işareti. Zira ID'lerinden kolayca bulunmaları lazım.' ifadelerini kullandı.

Reuters'tan büyük skandal!