İlahiyat Öğrencisi Otostop Yaparak Türkiye'yi Geziyor

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi 23 yaşındaki Muhammet Ali Kurt otostop çekerek Türkiye’yi geziyor. Yine otostop çekerek derslerine yetişmeye çalışıyor.

İlahiyat Öğrencisi Otostop Yaparak Türkiye'yi Geziyor
İlahiyat Fakültesi öğrencisi Muhammet Ali Kurt her hafta sonu farklı yerleri gezmek, yeni arkadaşlıklar edinmek için otostopla Türkiye’nin farklı illerine gidiyor. Gittiği illerde sevdiklerine hediyeler alan ve hafta sonunu bu illerde geçirip üniversitedeki dersine yetişmek için otostop yaparak yollara düşüyor. Kurt, yol kenarlarında üzerinde "Çin’e kadar değil gittiğin yere kadar" yazılı dövizle sürücülerin dikkatini çekip onları durdurmayı başarıyor.

Muhammed Ali Kurt, Sivas’a gezmeye, yeni arkadaşlıklar edinmeye ve biraz da kendini bulmaya geldiğini belirterek, "Zorunlu harcamalarımız olarak yemek ve su ihtiyacımız oluyor. Sivas gezimiz, aldığımız hediyeler ve yediğimiz yemekler 50-60 lira civarında tuttu. 3 günlük bir gezinin maliyetinin bir öğrenci için 50-60 liranın ideal olduğunu düşünüyorum. Otostop çekerken bazı zorluklarımız da olmuyor değil. Hava sıcaklıkları ve bazı insanların bize karşı tavırları bizi biraz zorluyor. Gezerken eğleniyoruz, yeni insanlarla tanışıyoruz ve yeni hayatlar tanıyoruz bu durumda insanı ciddi manada bir bakış açısı kazandırıyor. Şu anda zorunluluktan dolayı bir plan var ama gezilerimizde genel manada bir plan yapmıyoruz. Neresi gelirse o tarafa doğru gidiyoruz" dedi.

Kaynak: İHA