II. Uluslararası Sosyal Bilimler Araştırmaları Kongresi

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de II. Uluslararası Sosyal Bilimler Araştırmaları Kongresi başladı.

Pamukkale Üniversitesi, Bakü Avrasya Üniversitesi (BAÜ) ve Anadolu Kültürel Araştırmalar Dergisinin ortaklaşa düzenlediği kongrenin açılış toplantısına Azerbaycanlı milletvekilleri, akademisyenler, üniversite yetkilileri ve öğrenciler katıldı.

Türkiye ve Azerbaycan milli marşlarının okunması ile başlayan toplantıda konuşan BAÜ Rektörü Nazım Hüseyinli kongrenin Türk halklarının birliğine katkı sağlamasını ümit ettiğini söyledi.

Milletvekili Ganire Paşayeva ise Azerbaycan ve Türkiye üniversiteleri arasındaki ilişkilerin giderek daha da gelişmesinin önemli olduğunu belirtti.

Azerbaycan ve Türkiye'nin üzerinde büyük oyunların oynandığı bir bölgenin merkezinde bulunduğunu ifade eden Paşayeva, genç nesillerin ciddi şekilde bilgi sahibi olması gerektiğini vurguladı.

Paşayeva, Türk dili konuşan ülkelerin eğitim kurumlarında bu ülke gençlerinin birbirlerini daha yakından tanımasını sağlayacak tarih bilgilerinin yeteri kadar verilmediğini ve bu sorunun giderilmesi gerektiğini kaydetti.

Türkiye, Azerbaycan, Romanya, Afganistan, Çin, Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerden 220 akademisyenin katıldığı kongrede 160 bildiri sunulacak.

Arkeoloji, tarih, coğrafya, dil, edebiyat, eğitim bilimleri, ekonomi, felsefe, güzel sanatlar, hukuk, ilahiyat, işletme, maliye, psikoloji, sanat tarihi, sosyoloji gibi sosyal bilimlerin farklı disiplinlerinden sunumların yapılacağı kongre 3 gün sürecek.

Kaynak: AA