Hatay'da Muhtarlar Günü Kutlandı

Hatay'ın Antakya, Altınözü ve Dörtyol ilçelerinde, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla törenler düzenlendi.

Antakya Cumhuriyet Alanı'ndaki törende muhtarlar, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu.

Akdeniz Muhtarlar Federasyonu ve Hatay Muhtarlar Derneği Başkanı Mahmut Gülcü, törende yaptığı konuşmada, bu yıl üçüncüsü kutlanan muhtarlar gününün hayırlara vesile olmasını diledi.

Başkan Gülcü, muhtarlar olarak yerel yönetimlerin en küçük birimi olarak mahalle sakinleriyle 7 gün 24 saat iç içe olduklarını belirtti

Muhtarların hem cefakar hem de fedakar olduğunu ifade eden Gülcü, bu günün kendilerine armağan edilmesinden dolayı emeği geçen herkese teşekkür etti

Törene, Hatay Mahalli İdareler Müdürü Lütfi Şaklar, Hatay Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Kilisli, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, mahalle muhtarları ve bazı siyasi parti temsilcileri katıldı.

Törenin ardından muhtaralar, Hatay Valisi Erdal Ata'yı makamında ziyaret etti.

Vali Ata, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek tüm muhtarların gününü kutladı.

Muhtarların mülki idare amirleri bakımından çok önemli görevleri üstlendiğini ifade eden Ata, şöyle devam etti:

"Muhtarlarımız, köylerinin veya mahallelerinin dertlerini sıkıntılarını ilgili makamlara iletmek, devletle vatandaş arasında tabiri caizse bir köprü görevi yapıyorlardır. Diğer taraftan da devletin bir çok yaptığı hizmetler, duyurular, ilanlar gibi şeyler muhtarlarımız aracılığıyla vatandaşlara duyuruluyor. Kamu hizmetlerin yürütülmesi, devletin yanında yer alma bakımından inanıyorum ki aynı şevk ve heyecanla tüm ülkemizde ilimizde görev yapan muhtarlarımız fedakarca bu işi yapıp yürütecekler. Muhtarlarımıza her zaman kapımız açık."

- Altınözü

Altınözü ilçesinde de Muhtarlar Günü dolayısıyla Altınözü Muhtarlar Derneği Başkanı Sabahattin Bayır, Tacettin Sürmeli Parkı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Altınözü Kaymakamı Bülent Uygur, törende yaptığı konuşamada, muhtarların gününü kutlayarak kendileri için muhtaraların mahallelerin gözü ve kulağı olduğunu belirtti.

Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı ise, mahallelerin sorunlarını istişare ettikleri her türlü sorunda muhtarlarla birlikte hareket ettiklerini ve hiçbir ayrım yapmadan problemleri beraber çözmeye çalıştıklarını kaydetti.

- Dörtyol

Dörtyol ilçesinde de 19 Ekim Muhtarla Günü törenlerle kutlandı.

İlçedeki muhtarlar adına Kışlalar Mahallesi Muhtarı Sabiha Koyuncu, İnönü Caddesi üzerindeki Atatürk Anıtına Çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstikalal Marşı'nın okunmasının ardından konuşma yapan Koyuncu, son dönemde devletin muhtarlara ilgi ve alaka göstermesinin kendilerine verilen değeri ortaya koyduğunu ve bundan dolayı da mutluluk duyduklarını söyledi.

Tören sonrası Dörtyol Belediyesince muhtarların kullanımına sunulan hizmet aracının anahtar teslimi yapıldı.

Dörtyol Kaymakam Murat Bulacak ve Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, muhtarların günlerini kutladı

Kaynak: AA