Muş'da Katı Atık Aktarma İstasyonu Hizmete Açıldı

Muş’ta, katı akıt aktarma istasyonu törenle hizmete açıldı.

Muş-Bitlis karayolu üzerine kurulan tesisin açılış töreninde konuşan Vali Aziz Yıldırım, yeni tesisle birlikte bundan sonra tertemiz bir Muş göreceklerini söyledi.

Yıldırım, “Aslına bakarsanız bu tesis, Muş’ta yaşayanlar açısından belediye başkanımızın gerçekleştirdiği anayasal bir hakkın bir ifası anlamına geliyor. Çünkü anayasamızda her Türk vatandaşının temiz bir çevrede yaşama hakkı teminat altına alınmıştır. Böylece bu tesisle de bunu yerine getirdiğini anlıyoruz. Bundan sonra Muş ve çevresindeki köylerinde de çöpler toplanacak. İnşallah tertemiz bir Muş göreceğiz.” ifadesini kullandı.

Bu tesilerin yapılmasının tek başına yeterli olmadığını belirten Yıldırım, vatandaşlarında çöp konusunda gerekli hassasiyeti göstermesi gerektiğini vurguladı.

Belediye Başkanı Feyat Asya da kent için önemli bir projeyi daha hizmete sunduklarını bildirdi.

Bugüne kadar vahşi depolama sistemi ile toplanan atıkların, ilin ekolojik dengesinin bozulmasına ve vatandaşların rahatsızlığına neden olduğunu aktaran Asya, şunları kaydetti:

"Daha önce belediyemize tahsis edilen 220 bin dönüm alanda toplanan katı atıklar, bizleri de ciddi anlamda rahatsız etmekteydi. Ancak göreve gelir gelmez, bu uygulamanın yanlış olduğunu çözüm noktasında arayışlara girdiğimizi özellikle belirtmek isterim. Katı atık ve bertaraf tesisimizi kurmak için Valiliğimiz ve diğer kamu kurumlarımızla sürekli iletişim halinde çalışmalar başlattık. Bu kapsamda Korkut’un Kümbet köyünde bizlere 560 dönümlük bir arazi tahsis edildi. Allah’ın izniyle katı atık bertaraf tesisimizi bu bölgede kuracağız. "

Tesisin yapım aşamasının zaman alacağından dolayı geçici çözüm arayışına girdiklerini ifade eden Asya, "Enerji üretiminin yapılmaya başlandığı Bitlis Katı Atık tesisi ile bir protokol imzaladık. Hemen akabinde nakil için 3 tane sıkıştırma aracı aldık. Bugün açılışını yaptığımız tesisimizin de yapımını tamamlayarak katı atıkların Bitlis’e nakledilmesini sağlayacağız." diye konuştu.

Törene, Garnizon Komutanı Piyade Albay Cem Karoğlu, Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, AK Parti İl Başkanı Rahmetullah Yaktı, Hasköy Belediye Başkanı Mürsel Özen, Korkut Belediye Başkanı Haşim Arık, Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fatih Cengiz, belde belediye başkanları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA