'BTSO Akademi' Eğitimleri

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından üyelerin ve profesyonel çalışanların gelişimine yönelik uygulanan "BTSO Akademi" kapsamında, 9 ayda düzenlenen 90'a yakın eğitim programında 5 bin kişi eğitim aldı.

BTSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, bugüne kadar 200'e yakın eğitim programı kapsamında 13 bine yakın iş dünyası temsilcisinin katıldığı BTSO Akademi eğitimleri, iş dünyasının talepleri doğrultusunda belirleniyor.

Otomotiv, kimya, gıda, uzay, havacılık, savunma, kompozit, tekstil, bebe ve çocuk konfeksiyonu, enerji, inşaat gibi sektörlere yönelik 2017 yılının 9 ayında düzenlenen 90'a yakın eğitim programından, 5 binden fazla kişi faydalandı.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye'nin en önemli üretim ve ihracat merkezlerinden Bursa'da, şirketlerin gelişmesinde anahtar faktörün eğitim olduğunu belirtti.

BTSO Akademi kapsamında düzenlenen eğitimlere, şirket yönetici ve çalışanlarının yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Burkay, şunları kaydetti:

"Üyelerin ihracatını artırmaya dönük hayata geçirilen Küresel Fuar Acentesi, Ticari Safari ve Ur-Ge Projeleri'nden faydalanan KOBİ'lerin dış ticaret eğitimlerine de yoğun ilgi gösteriyor. BTSO Akademi kapsamında düzenlenen dış ticaret ve ihracat mevzuatları eğitimlerine çok sayıda başvuru geliyor. Küresel Fuar Acentesi kapsamında 5 binden fazla iş insanımızı yurt dışına taşıdık. Ticari Safari ile de 13 binden fazla yabancı iş dünyası temsilcilimizi Bursa'ya getirdik. Bu projelerden faydalanan Bursalı KOBİ'ler, ihracatlarını artıracak önemli adımlar attı. BTSO Akademi eğitimlerine, dış ticaret, ihracat mevzuatları ve olanakları, ihracat teşvikleri ile devlet hibeleri konularında düzenlenen eğitimlere büyük ilgi gösterildi. Bu talepler, firmaların dış ticarete ciddi anlamda yöneldiklerini de bizlere gösteriyor. İş dünyasının kişisel gelişimlerini ve dış ticaretini artıran eğitimlere devam edeceğiz."

Kaynak: AA