Türkiye'deki Suriyeli Gençlere 'Keys' Bursu

Pusula Eğitim ve İnovasyon Kurumu, Thiqa ile Türkiye'deki Suriyeli gençlere yönelik kapsamlı bir burs programı olan KEYS’i başlattı.

Suriye Forum'a bağlı Pusula Eğitim ve İnovasyon Kurumu (Bousla), Türkiye’de kapsamlı bir eğitim girişimi olan KEYS’i başlatmak için Thiqa Geliştirme ve Güçlendirme Kurumu ile ortaklık kurdu.

Suriye Forum'dan yapılan açıklamada, Keys'in Türkiye'deki Suriyeli gençlere kapsamlı burs imkanı sağlayacağı kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Suriye Forum CEO’su Gassan Hitto, eğitim tamamlandıktan sonra bazı kuruluşlarla staj olanakları sağlamanın mümkün olduğunu ve stajyerlere sahadaki istihdam olanakları için referans olunacağını belirtti.

Programın önemli eğitim kurslarından oluştuğunu belirten Hitto, "Genç erişkinleri keşfetmek adına eksiksiz bir burs imkanı ve son teknoloji ürünlerden oluşan bir müfredatı benimseyen programın sonuçlandıktan sonra, seçkin öğretmenler yakın gözetim altında uygulamalı bir eğitim sunacaklar. Türkiye'nin Suriyeli gençlerine, kapalı kapıları açmaları için gerekli anahtarı vermeye olan arzumuz Keys’in bu adı almasına esin kaynağı oldu. Bu girişimi öne çıkaran şey, kapsamlı olması gerçeğidir. İnsani yardım çalışmalarındaki uzmanlar tarafından yedi eğitim seansı yapılacaktır. En yetenekli ve kendini gelişime adamış olan stajyerler, katılmak üzere seçilecektir. Eğitim sırasında ve sonunda değerlendirilecek olan adaylara, programı tamamladıklarında sertifikaları verilecektir." ifadelerini kullandı.

Pusula Eğitim ve İnovasyon Kurumu Müdürü Ramez Abdullah ise bu girişimin, stajyerlerin mülakat süreci ile başlayacağını, ardından eğitim başlayınca eğitmenler, stajyerler ve inisiyatif sahiplerinin bir araya gelip programın teorik ve pratik yönlerini sunmasıyla devam edeceğini, ayrıca karşılık ve etkileşimi de değerlendireceklerini ifade etti.

Abdullah, yetenek ve insan kaynakları kıtlığının, Suriyelilerin mevcut yaşam koşulları altında karşılaştıkları en kritik güçlükler olduğunu ve burada Keys’in devreye girerek Suriye gençliğinin insani yardım alanlarında çalışan kurum ve kuruluşlarda istihdam olanağı yakalamasına yardımcı olacağını söyledi.

Kaynak: AA