Dünya Gıda Günü Kutlaması

Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile İl Milli Eğitimin Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği “Dünya Gıda Günü” etkinliği düzenlendi.

Dünya Gıda Günü Kutlaması
Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) 1945 yılındaki kurmuş olduğu "Dünya Gıda Günü" etkinliği, Tekirdağ’ın Süleymanpaşa Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi toplandı salonunda gerçekleşti. Etkinliğe, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlü Zekerya Sarıkoca, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Eğitim-Bir-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Ferruh Topuz, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Bu yıl 37’ncisi düzenlenen Dünya Gıda Günü etkinliğinde "Göçün geleceğini değiştirin. Gıda güvenliğine ve kırsal kalkınmaya yatırım yapın" konusunu ele aldı.

Açılış konuşmasında günün anlam ve önemi değinen Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlü Zekerya Sarıkoca, Dünya’da 65 milyon insanın açlık ve yoksulluk içinde olduğunu, gıda kullanımına daha dikkatli olunması gerektiğini dile getirdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan ise, “Bize ne gibi görevler düşüyor, sizlere ne düşüyor bunu masaya yatırmamız gerekiyor. Bu okulda yüze yakın öğrenci gıda teknolojisi anlamında eğitim görüyor. Bu öğrenciler mezun oldukları zaman bu konuda çalışmalar yapacaktır. Bizlerin, beslenmenin ne kadar önemli olduğunu bilmemiz lazım. Ülkelerin en önemli konularından bir tanesinde dengeli beslenmedir. Bizler dengeli beslenirken meydana gelecek olumsuzlukları giderebiliriz. Göç konusuna gelirsek, 3 buçuk milyona aşkın Suriyeliye yardım ediyoruz. Bizler onlara gıda yardımı yapıyoruz. Dünyanın sözüm ona gelişmiş ülkelerinin çizgi filim izler gibi sığınmacıları izlememektedir” dedi.

Konuşmaların ardından göç ve dengeli beslenmeyle ilgili slayt gösterisi sunuldu.
Kaynak: İHA