'Meme Sağlığı İçin Pedalla' Etkinliği

Başkentte, Metastatik Meme Kanseri Derneği ve Pedallayan Kadınlar grubunca, 'Meme Sağlığı İçin Pedalla' sloganıyla bisiklet turu düzenlendi.

Ankara'da, Metastatik Meme Kanseri Derneği ve Pedallayan Kadınlar grubunca, "Meme Sağlığı İçin Pedalla" sloganıyla bisiklet turu düzenlendi.

Metastatik Meme Kanseri Derneği (Metamozon) üyeleri ve Pedallayan Kadınlar Grubu organizasyonuyla gerçekleştirilen bisiklet turu, Kurtuluş Parkı'ndan başladı.

Kızılay ve Gazi Mustafa Kemal Bulvarı güzergahını takip eden bisikletçiler, Beşevler Kavşağı'na kadar geldikten sonra Kurtuluş Parkı'na dönerek turu tamamladılar.

Canan Perdallı, etkinlikte yaptığı konuşmada, meme kanserine yakalanma oranının arttığını, beş kadından birinde bu hastalığın görülmeye başlandığını belirtti.

Bisiklet turunu düzenlemekteki amaçlarının yaygınlaşan meme kanserine dikkat çekmek olduğunu ifade eden Perdallı, kanser türlerinde erken teşhisin tedavi açısından önemli olduğunu vurguladı.

Perdallı, meme kanserinin sadece kadınlarda değil erkeklerde de görülebildiğine dikkati çekerek, toplumun tüm kesimlerinin bu konuda bilinçli olmaları gerektiğini kaydetti.

Kaynak: AA