Anız Yangınlarının Önlenmesi Çalıştayı İçin Toplantı Yapıldı

Batman Valiliği tarafından iki gün boyunca düzenlenecek "Ulusal Anız Yangınlarının Önlenmesi Çalıştayı" için toplantı yapıldı.

Batman Valiliği, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Batman Üniversitesi, Batman Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ve Batman Ziraat Odası Başkanlığı ile birlikte 25-27 Ekim tarihleri arasında Batman Üniversitesi şehir içi yerleşkesinde "Ulusal Anız Yangınlarının Önlenmesi Çalıştayı" düzenlenecek. "Ulusal Anız Yangınlarının Önlenmesi Çalıştayı" ile ilgili Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü konferans salonunda bir toplantı gerçekleştirildi.

Yapılan toplantıya, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nurettin Kiyas, Batman Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Yetkilileri, Batman Ziraat Odası yetkilileri, Batman Üniversitesi yetkilileri ve konu ile ilgili teknik personel katıldı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Sadık Yalcın, “Bu çalıştayın amacı, anız yangınlarının hali hazır durumu ile ülkemiz ve bölgeler itibariyle dağılımının tespit edilerek önlenmesi için uygulanan tedbirler ile bundan sonra alınabilecek ilave tedbirlerin belirlenmesine çalışılacak olup, anız yangınlarının nedenleri ve sonuçları ile sebep olduğu çevre ve sağlık sorunlarına yönelik farkındalık oluşturularak, anız yangınlarının önlenmesine altlık oluşturmaktır. Bu amacı gerçekleştirmek için, bu alanda çalışan uzmanlar ve bilim insanlarının katılımının sağlanarak, çalıştay süresince çalışma gruplarında görev alacak konu uzmanlarının bilgi birikimlerinin ve önerilerinin derlendiği çalıştay kitabının basımının yapılarak kamuoyunun ifadesine sunulacaktır. Ayrıca çalıştay alt çalışma grup toplantılarına bundan sonra ki tarihlerde de devam edilecek" dedi.

Kaynak: İHA