Gürcistan Başbakanı Kvirikaşvili Açıklaması 'Bölgede Barış Ve İstikrarın Sağlanması Daha Fazla Çabayı Gerektiriyor'

Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili, bölgede barış ve istikrarın sağlanmasının daha fazla çabayı gerektirdiğini söyledi.

Gürcistan Başbakanı Kvirikaşvili Açıklaması 'Bölgede Barış Ve İstikrarın Sağlanması Daha Fazla Çabayı Gerektiriyor'
Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvrikaşvili, Batum kentinde düzenlenen Savunma ve Güvenlik Konferansı’nda yaptığı konuşmada, bölgede barış ve istikrarın sağlanmasının daha fazla çabayı gerektirdiğini söyledi.

Kvrikaşvili, "Bugün, bu zorluklarla başa çıkabilmek için daha derin müzakerelere ihtiyaç var. Bizim güvenlik konferansı bu tür müzakereleri yapmak için önemli bir bölgesel format haline geldi” dedi.

Kvirikaşvili, Gürcistan’ın dostlarına desteklerinden dolayı teşekkür ederek, müzakerelerin ülkeleri için önemli olduğunu kaydetti.

Kvrikaşvili, "Müzakerelerle sadece Gürcistan’da değil, tüm bölgede barış, güvenlik ve sürdürülebilir kalkınma sağlayabiliriz" diye konuştu.

Gürcistan arazilerinin işgali hakkında konuşan Kvirikaşvili, Rusya’nın agresifliğinin devam ettiğini ifade etti.

Kvrikaşvili, “Rusya’nın agresif politikası, etnik ayrımcılık ve temizlik gibi süreçlerde kendini göstermektedir. Zararlı adımlara rağmen Gürcistan 2008 yılında yapılan ateşkes anlaşmasına uymaktadır. Rusya’nın uluslararası standartlar ve ilkelere bağlılığını sağlamak için diplomatik adımlar atmıştır” dedi.

Kaynak: İHA