Denizli'den Kısa Kısa

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi (AMATEM) hastalarına, Dünya Ruh Sağlığı Günü kapsamında sinema etkinliği düzenlendi.

PAÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İbrahim Türkçüer ve Başhekim Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Erhan Uğurlu'nun katkısıyla Dünya Ruh Sağlığı Günü kapsamında AMATEM hastalarının psikososyal rehabilitasyonlarına yönelik sinema etkinliği gerçekleştirildi.

PAÜ Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tuğçe Toker Uğurlu, etkinlik hakkında yaptığı açıklamada, Psikiyatri Ana Bilim Dalı bünyesinde mayıs 2015 tarihinde 12 yatak kapasitesi ile hizmete açılan AMATEM'in temmuz 2017 tarihi itibari ile 18 yatak kapasitesine ulaştığını belirtti.

AMATEM biriminde ilaç tedavilerine ek olarak bireysel ve grup psikoterapileri, uğraş terapileri, hasta ve ailelere yönelik "Sigara, Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Programı" yapıldığını ifade eden Uğurlu, şunları kaydetti:

"Alkol ve madde kullanımı, gençlerin sosyal yönden en aktif olmaları gereken çağlarda, arkadaşlarından, ailelerinden ve zevk aldıkları tüm faaliyetlerden uzaklaşmalarına neden olmaktadır. Bu durumu değerlendirdiğimizde ilaç tedavileri ve psikoterapötik müdahalelerin yanında hastaların psikososyal rehabilitasyonuna yönelik faaliyetler önem arz etmektedir. AMATEM kliniğinde başarı ile yürütülen tedavi programlarına ek olarak psikososyal rehabilitasyon etkinliklerini de rutin tedavi programlarına dahil ediyoruz."

- PAÜ Hastanesine bağış

Denizlili hayırsever Esma Umuç, PAÜ Tıp Fakültesi Endokrin Anabilim Dalında kullanılmak üzere kan şekeri moniterizasyonu cihazı bağışladı.

PAÜ Rektör Yardımcısı, Tıp Fakültesi Dekanı ve Endokrinoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Semin Melahat Fenkçi, Umuç'u poliklinik odasında ağırlayarak hayırsevere teşekkür etti.

Prof. Dr. Fenkçi, cihaz sayesinde hastalara daha iyi hizmet vereceklerini kaydetti.

Kaynak: AA