1. Elma Çalıştayı

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Ayhan Şahenk Tarımsal Araştırmalar Müdürlüğü tarafından "1. Elma Çalıştayı" düzenlendi.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan çalıştayda, elmanın yetiştirme teknikleri, hastalık ve zararlar, hasat ev depolama ile pazarlama konularında sunumlar yapıldı.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Ayhan Şahenk Tarımsal Araştırmalar ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ahmet Şekeroğlu, programda yaptığı konuşmada, sanayileşme ile birlikte insanların tarımsal ürünlere ihtiyacının arttığını söyledi.

Bölgesel kalkınmanın önemli olduğunu belirten Şekeroğlu, "Bölgedeki tarımsal faaliyet gösteren kuruluşlar bir araya geldiğinde insan kaynaklarını, doğayı, sermayeyi kullandıklarında hızla kalkındıklarını ve dışa bağımlılığı azalttıklarını görüyoruz." dedi.

Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar ise, Niğde’nin elma üretiminde ön sırlarda yer aldığını ifade etti.

Niğde’de 400 bin ton elma üretimi yapıldığını vurgulayan Kenar, "Niğde üretimde yaklaşık 235 bin dekar ile alan bazlı fidan adedine göre birinci sırada yer alamsına rağmen ortalama 400 bin ton elma üretimi ile Isparta ve Karaman’dan sonra üçüncü sırada gelmektedir." ifadesini kullandı.

Çalıştay, yarın sona erecek.

Kaynak: AA