Öğretmenler Öğrencileri Atık Pil Konusunda Eğitecek

Van Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda düzenlenen seminerle öğretmenler atık pil toplama kampanyası konusunda bilgilendirildi.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığı ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) işbirliğiyle "Doğanın Pili Bitmesin" sloganıyla eğitim semineri düzenlendi.

Kent genelindeki okullardan yaklaşık 200 öğretmen ile belediye temsilcilerinin katıldığı seminerde, TAP eğitim uzmanı Hatice Yıldız, katılımcılara atık pillerin çevreye zararları ve geri dönüşüm çalışmalarında öğretmenlerin sunabileceği katkılar hakkında bilgi verdi.

Yapılan bu tür çalışmalarla atık pillerle ilgili farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini belirten Yıldız, şu ifadeleri kullandı:

"Van'da 2013 yılında çalışmalara başladık. Bu kapsamda her yıl farklı çalışmalar ortaya koyduk. Bu yıl ise ekim ayında başlayıp Nisan 2018'de tamamlanacak olan okul yarışmalarımız var. Burada en çok pil toplayan ilk üç okulumuza ödüller göndereceğiz. Onun dışında bugün olduğu gibi eğitimler düzenliyoruz. Burada belediyelerimizin rolü oldukça büyüktür. Gerek derneğimizden ücretsiz olarak aldıkları toplama malzemelerini okullara dağıtılması gerekse de bilgilendirme çalışmalarını yürütüyorlar."

Yıldız, Van'da yılda ortalama 2 ton atık pil çıkışı olduğunu kaydederek, kentte yaşayan insanlardan atık pilleri toplayarak kendilerine ulaştırmalarını beklediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA