Murat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi

Muş merkeze bağlı Yelalan köyünde "Murat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi" kapsamında çalışmalar devam ediyor.

Elazığ Orman Bölge Müdürlüğünce uygulanan proje kapsamında Yelalan köyünde 400 kapasiteli 2 hayvan gölgeliği yapıldı ve 10 dekar alanda fidan dikimi gerçekleştirildi.

Yelalan Köyü Muhtarı Suphi Yaşlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Murat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında, köylerinde yaklaşık 400 hayvanın barınabileceği 2 hayvan gölgeliği yapıldığını söyledi.

Yaşlı, 70 hane ve 600 nufüslu köyde, yaklaşık 7-8 bin küçükbaş hayvan bin civarında ise büyükbaş hayvan bulunduğunu belirterek, yapılan gölgeliklerin özellikle yaz aylarında besicilerin işini kolaylaştırdığını ifade etti.

Yaşlı, "Bu yıl bunun çok faydasını gördük. Daha önce kadınlarımız güneşin altında sağım yaparken, şu anda gölgeliklerde rahat bir şekilde sağım yapıyor.” diye konuştu

Proje kapsamında köylerine hizmet sunulduğunu aktaran Yaşlı, "10 bin dekar alanda fidan dikildi. 20 güneş enerjisi takıldı. Bunlara tamamen proje kapsamında yüzde 80 hibeli olarak gerçekleştirilen hizmetlerdir. Yonca ve buğday tohumu dağıtıldı. Bunlar tamamen AK Parti hükümetleri döneminde yapılan hizmetlerdir." dedi.

Kaynak: AA