'Mükâleme-İ Efkâr' Başlıyor

Bursa’nın Yenişehir ilçesinde, Din Görevlileri Derneği, geçen yıl her hafta cuma günleri yatsı namazından sonra tertiplediğei “Mükâleme-i Efkâr” programlarına yeniden başlıyor.

'Mükâleme-İ Efkâr' Başlıyor
Fikirlerin dile getirilmesi ve konuşulanlardan yeni fikirler üretilmesi maksadıyla açık oturum tarzında gerçekleştirilen programa, din görevlileri, öğretmenler, memurlar, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katılıyor. Geçen kış başlatılan toplantılar hakkında bilgi veren ilçe vaizlerinden Kasım Kaya, “Bizler din görevlileri olarak, halkımızın hep önünde, kâh mihrapta, kâh minber ve kürsüde konuşuyor, dini bilgiler veriyoruz. Cami dersleri olan hutbe ve vaazlar, genellikle tek yönlü monolog tarzda, bizim konuşmacı olduğumuz ve cemaatimizin de dinleyici olduğu sohbetler. Bizler halkımız ve çeşitli sebeplerle camiye iştirak edemeyen toplumun her kesimi ile buluşmak, tanışmak, kaynaşmak, memleket meselelerini görüşüyoruz. Geçen yıl dernek lokalimizi açtık” diye konuştu.

Kaya, "Bu yıl da yine Kumluk Camii bitişiğindeki dernek lokalimizde başlatacağımız toplantılarımıza ilerleyen haftalarda daha müsait bir salonda devam etmeyi düşünüyoruz. Her cuma gecesi yatsı namazından sonra sürdüreceğimiz toplantılarımıza bütün halkımızı davet ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA