'Katı Atık Yönetimi Çalıştayı' Yarın Başlıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca düzenlenecek 'Katı Atık Yönetimi Çalıştayı' yarın Konya'da başlayacak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Öztürk: 'Çalıştayda Türkiye'de katı atık sektöründe karşılaşılan sorunlar, çözüm önerileri, projeler ve yeni teknolojiler masaya yatırılacak, katı atık yönetimine ilişkin yol haritaları oluşturulacaktır'

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca düzenlenecek "Katı Atık Yönetimi Çalıştayı" yarın Konya'da başlayacak.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu ortaklığında gerçekleştirilecek çalıştay, 12-14 Ekim 2017 tarihleri arasında yapılacak.

Uluslararası katılımın sağlanacağı ve katı atık alanında faaliyet gösteren 200 paydaşı bir araya getirecek çalıştayda Türkiye'de katı atık sektöründe karşılaşılan sorunlar, çözüm önerileri, projeler ve yeni teknolojiler masaya yatırılacak.

Bakanlığın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek çalıştaya Avrupa Birliği, İçişleri, ve Kalkınma Bakanlıklarından yetkililerin yanı sıra AB Türkiye Delegasyonu temsilcileri, üniversiteler, müşavir ve müteahhit firmalar, belediyeler, İller Bankası, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), sivil toplum kuruluşları, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, Dünya Bankası gibi kurum ve kuruluşlardan yetkililer katılacak.

Düzenli depolamaya kabul edilecek atık miktarının azaltılması, düzenli depolama öncesi ön işlem teknolojileri, düzenli depolama tesislerinin kurulması ve işletilmesi konularında yaşanan sorunların da ele alınacağı çalıştay sonucunda elde edilen veriler ve çözüm önerileri kitapçık haline getirilerek ilgili paydaşlara dağıtılacak.

- "Katı atık yönetimine ilişkin yol haritaları oluşturulacak"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, Türkiye'de 2023'e kadar kaynağında ayrı toplama çalışmalarının etkinleştirilerek sıfır atık yaklaşımı ile atıkların değerlendirilmesi ve düzensiz döküm sahalarının kapatılması hedeflerine ulaşmak için belediyelerle birlikte çalışmaların sürdürüldüğüne dikkati çekti.

Öztürk, "Çalıştayda Türkiye'de katı atık sektöründe karşılaşılan sorunlar, çözüm önerileri, projeler ve yeni teknolojiler masaya yatırılacak, katı atık yönetimine ilişkin yol haritaları oluşturulacaktır." ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA