Sarıkamış'taki Darbe Girişimi Davası

Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Sarıkamış 9. Komando Tugay Komutanlığına bağlı 1. Komando Tabur Komutanlığı Tabur Karargahında görevli iken FETÖ'nün darbe girişimini katılmakla suçlanan 22 eski askeri personelin yargılanmasına devam edildi Mahkeme heyeti, tutuklu 2 sanığı tahliye etti

Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Sarıkamış 9. Komando Tugay Komutanlığına bağlı 1. Komando Tabur Komutanlığı Tabur Karargahında görevli iken Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini katıldıkları öne sürülen 22 eski askeri personelin yargılanmasına devam edildi.

Kars 2. Ağır Ceza Mahkemesinde dün başlayan davanın bugün görülen ikinci duruşmasına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilişiği kesilen tutuklu sanıklardan eski üsteğmenler Ümit Demir, Serdar Gürdamur, eski astsubaylar Özhan Bolat ve Mesut Özger, eski uzman çavuşlar Samet Bolatcı, Sebahattin Öztekin, Yasin Tekin ve eski sözleşmeli er İhsan Işık'ın yanı sıra tutuksuz yargılanan 14 sözleşmeli er katıldı.

Adliye binasında daha önce konferans salonu olarak kullanılan 150 kişilik salonda görülen duruşmada, sanık avukatları ve sanık yakınları da hazır bulundu.

Duruşmada söz alan sanık avukatları, müvekkillerinin FETÖ ile herhangi bir bağlantısının bulunmadığını ve asker olmaları nedeniyle gelen emirleri uyguladıklarını ileri sürdü.

Avukatlar, bu nedenlerle müvekkillerinin tahliyesi ve beraatını istedi.

Avukatların savunma yapmasının ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklardan Özger ve Işık'ı, tutuklu kaldıkları süre ve toplanan delilleri dikkate alarak tahliye etti.

Diğer tutuklu sanıkların bu halinin devamına hükmeden heyet, eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi.

- İddianameden

Kars Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Sarıkamış 9. Komando Tugay Komutanlığına bağlı 1. Komando Tabur Komutanlığı Tabur Karargahında görevli iken FETÖ'nün darbe girişimine katılmakla suçlanan tutuklu sanıklar eski üsteğmenler Ümit Demir, Serdar Gürdamur, eski astsubaylar Özhan Bolat ve Mesut Özger, eski uzman çavuşlar Samet Bolatcı, Sebahattin Öztekin, Yasin Tekin ve eski sözleşmeli er İhsan Işık ile 14 sözleşmeli er "sanık" sıfatıyla yer alıyor.

Sanıkların, "Anayasayı ihlal", "TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme", "Hükümeti ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme" suçlarından 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi ile "terör örgütü üyesi olma" suçundan 10 yıldan 15 yıla kadar hapsi isteniyor.

Kaynak: AA