Milas'ta Hasta Kayıt Kabul Kursu İçin İptal Kararı

Milas Halk Eğitim Merkezi bünyesinde verilen Hasta Kayıt Kabul Kursu’nun Sağlık Bakanlığınca iptal edilmesi üzerine büyük bir hayal kırıklığı yaşayan kursiyerler, kursun yeniden verilmesini talep ediyor.

Milas Halk Eğitim Merkezi tarafından 2 yıldır verilen Hasta Kayıt Kabul Kursu’nun, Sağlık Bakanlığınca iptal edilmesi üzerine Milas’ta yaşayan çok sayıda vatandaş kursun yeniden verilmesini talep ediyor. Bundan 2 yıl önce Milas Halk Eğitim Merkezi’nde 7 kez açılan Hasta Kayıt Kabul Kursu; Sağlık Bakanlığının, Milli eğitim Bakanlığına gönderdiği yazı üzerine iptal edildi.

Bugüne kadar açılan 7 kursta, yaklaşık 500 kişi belge almıştı. Yeni dönem için Milas Halk Eğitim Merkezi’ne başvuran 300’e yakın kursiyer ise Hasta Kayıt Kabul Kursu’nun iptal edilmesi üzerine büyük hayal kırıklığı yaşadı.

Milas Halk Eğitim Merkezi tarafından verilen Hasta Kayıt Kabul Kursu’na son dönemde büyük ilgi yaşanıyordu. Bu yoğun ilginin en büyük nedenini ise yeni devlet hastanesi inşası oluşturuyor.

Bakanlığınca alınan iptal kararından önce yeni hastanede çalışabilmek için Milas Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde açılan Hasta Kayıt Kabul Kursu başvuran kursiyerler, 75. Yıl Milas Devlet Hastanesinden gelen 2 doktor, bilgisayar öğretmeni, rehber öğretmen ve Milas Gürel Lök Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerinden oluşan bir eğitim ekibi tarafından sertifikalandırıldılar.

Hastanede çalışacak personelin, alanında uzman bir kadro tarafından eğitildiğine işaret eden vatandaşlar, kursun iptal kararının uygun olmadığını öne sürerek kursun kaldırılmasına tepki gösterdiler. Halk Eğitimi Merkezine gelerek iptal kararı verilen Hasta Kayıt Kabul Kursu’na ön kayıt yaptıran vatandaşlar, “Kursun neden aniden kaldırıldığını anlamıyoruz. Milas Halk Eğitim Merkezi’nde kursa yazıldık. Kursa gitmek için işimizden, gücümüzden ayrıldık. Ama aniden apar topar kursun kaldırıldığını öğrendik. Yaklaşık 300 kişi kursa kayıt yaptırdı. Kursa biz umut bağladık. Biz, mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Yetkililerden, kaldırılan kursun yeniden verilmesini istiyoruz.” diye konuştu.

Kaynak: İHA