Girişimci Kadınlara Pazar Kuralları Anlatıldı

Edirne'de girişimci kadınlara pazar kuralları anlatıldı.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'ndan (ETSO) yapılan yazılı açıklamaya göre, Edirne Kadın Girişimciler Kurulu'nun "Kırsalın Doğal Pazarı Girişimci Kadınlar" Projesi kapsamında kurulan doğal ürünler pazarının iyileştirilmesi amacı ile ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu, Edirne İl KGK İcra Komitesi Başkanı Elmas Aslan, Başkan Yardımcılarından İlknur Özcan, Berna Tanyolaç, Nil Öztürk, Seval Gemici ve pazar esnafı kadınların katılımıyla Pazar Kuralları Bilgilendirme Toplantısının 4'üncüsü ETSO'da düzenlendi.

Aslan, köy kadınlarının üretimlerini ekonomiye kazandırmak amacıyla yola çıktıklarını ve hedeflerine ulaştıklarını söyledi.

Pazarın kalitesinin arttırılması amacı ile hijyen ve temizlik kuralları, giriş çıkış saatleri, fiyat birliği, tezgah düzeni, tek tip etiket sistemi ve pazar kuralları hakkında bilgilendirme yapan Aslan, pazar alanına satış saatlerinde araç alınmaması, tezgah başında pazara kaydı olmayan herhangi bir şahsın bulunamaması, kendi ürünleri dışında başka bir ürün satılmaması gerektiğine dikkat çekti.

Kırsalın Doğal Pazarında kış saati uygulamasına geçildiğini belirten Aslan, pazara giriş saatinin 8.30 çıkış saatinin 17.00'a kadar yapılması gerektiği açıkladı.

Toplantının sonunda pazar kurallarına uyulması gerektiğinin altını çizen Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, Kırsalın Doğal Pazarının tüm Türkiye'de örnek olarak gösterilmesinden duyduğu memnuniyetini dile getirdi.

Çalışmalarından dolayı TOBB Edirne İl Kadın Girişimciler Kurulu üyelerini, üretimde ve pazarda gösterdikleri emeklerinden dolayı ise Kırsalın Doğal Pazarı Girişimci Kadınlarını tebrik ederek başarılı çalışmalarının devamını diledi.

Kaynak: AA