Esenler'de sanat sokakta

Esenlerliler, özel olarak tasarlanan "Kültür Sanat Karavanı" eşliğinde sokaklarında sanatla buluşmanın keyfini çıkarıyorlar.

Esenler'de sanat sokakta
Esenler Belediyesi her yaştan Esenlerliyi kültür sanatla buluşturmaya devam ediyor. Geleneksel komşuluk ilişkilerini canlandırmak, mahallelinin kültür ve sanatla iç içe olmalarını sağlamak ve çocukların oyun oynayarak sosyalleşmesine katkı sağlamak amacıyla, 'Kültür Sanat Karavanı' her gün Esenler sokaklarını geziyor. Proje, çocukları günümüzün en büyük sorunlarından 'İnternet ve Televizyon Bağımlılığı'ndan uzak tutarak, sokakta oyun oynamaya teşvik ediyor. Ayrıca modern çocuk oyunları geleneksel çocuk oyunlarıyla harmanlanarak, çocukların sosyalleşmesine ve özgüvenlerine katkı sağlanıyor.

Mutfaktaki ve sanattaki hünerler sergileniyor

Komşuluk ilişkilerini de diri tutan etkinlikte, kadınlar evlerinde yaptıkları pasta ve börekleri sokağa indiriyor, belediyenin çay ikramı eşliğinde komşularıyla afiyetle yiyor. Kültür Sanat Karavanı'nda mini konserler kadınların söyleşilerine eşlik ederken, 'Sahne Senin' etkinliği ile enstrüman çalabilen veya şarkı söyleyebilen mahalleli de yeteneklerini sergiliyor. Ebru, hat gibi geleneksel el sanatlarının da icra edildiği etkinliklerde dileyenler, Esenler Sanat Evi (ESEV) hocaları eşliğinde kendi yeteneklerini de test ediyorlar.

Gezgin kitaplar okuyucuyla buluşuyor

Etkinliklere katılan herkes karavanda yer alan gezgin kütüphaneden etkinlik boyunca ödünç kitap alarak okuyabiliyor. Vatandaşlar, bağışlamak istedikleri kitapları kitap kutusuna bırakarak da, gezgin kütüphaneye katkıda bulunabiliyorlar. 'Kültür Sanat Karavanı' hafta içi üç gün boyunca Esenler'in farklı sokaklarında Esenlerlilerle buluşuyor.
Kaynak: İHA