Burdur'da Asayiş

Burdur Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından il genelinde düzenlenen operasyonlarda, kaçak kazı yapan 2, yasa dışı kenevir yetiştiren 3 ve hırsızlık suçundan aranan 1 şüpheli yakalandı.

Burdur Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Gölhisar ilçesine bağlı Kargalı köyü Gölyeri mevkisinde, M.Y, i.Y. ve C.E. isimli şahısların yetiştirdikleri kenevir bitkilerini nakil edecekleri bilgisi üzerine çalışma başlattı.

Gölhisar Yamadı köyü yol kavşağında durdurulan şüphelilerin üzerlerinde ve araçlarında yapılan aramada, 130 gram kubar esrar ile kenevir bitkilerini yetiştirdikleri bölgede yapılan aramada da 9 kök kenevir bitkisi ele geçirildi.

Ayrıca, Gölyeri mevkisinde yapılan aramada sazlıklar için de 405 kök kenevir bitkisi bulundu.

Gölhisar ilçesine bağlı Çamköy köyünde devriye uygulaması yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, şüphelendikleri araçtaki A.A’ya yaptığı sorgulamada, 3 ayrı hırsızlık suçundan arandığını belirledi.

2 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezasının olduğu tespit edilen A.A, cezaevine teslim edildi.

Karamanlı ilçesine bağlı Mürseller köyü yakınlarındaki Kızılyer mevkisinde izinsiz kazı yapıldığı ihbarını alan jandarma ekipleri, bölgeye operasyon düzenledi.

Yapılan operasyonda, 3 kürek, 3 kazma 1 balyoz, 2 levye ve 30 metre iple ile suçüstü yakalanan A.T. ve K.Ü. gözaltına alındı.

Kaynak: AA