Başkan Can, Belediye Çalışmalarını Anlattı

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, büyükşehir yasasında en büyük sıkıntıyı kendilerinin çektiğini ancak vatandaşlara bunu hissettirmediklerini söyledi.

Can, Şelale Otağı Kıl Çadırda basın mensuplarıyla bir araya gelerek çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Tarsus'a hizmet konusunda kendileriyle yarıştıklarını belirten Can, Tarsus Sebze ve Meyve Halinde meydana gelen yangından dolayı esnaflara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Bu güne kadar 23 açılış gerçekleştirdiklerini ifade eden Can, şöyle devam etti:

"Tarsus Belediyesi olarak yol haritamız belli. 10 gün önce Ergenekon Mahallemizde kapalı yüzme havuzu, semt pazarı, düğün salonu, spa, hamam çok amaçlı tesisin açılışını gerçekleştirdik, bir prestij projesiydi. Şu anda da karşımızda bulunan Musa Bey Vakfı ile ilgili proje aşaması bitti, keşif aşamasına geçildi.

Belki bu yılın sonunda yada önümüzdeki yılın başlarında ihalesini gerçekleştirip 2018'in sonuna da karşı tarafı düzenleyip vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Şu an da yine bir prestij projemiz Kırklarsırtı Mahallemizde gösteri merkezi inşaatımızın ihalesini gerçekleştirdik, inşaatımız şu an da başladı. Türkiye'de bir ilk olacak. Yaklaşık 15 milyonluk proje 1. aşamasının ihalesini gerçekleştirdik. Bunun haricinde 11 mahallemizde kentsel dönüşüm ile ilgili imar uygulaması gerçekleştirdik."

Can, büyükşehir yasasıyla ilgili en çok etkilenen belediyenin kendileri olduğunu belirterek, "Devamlı hizmet eden bir belediyeyiz. Yüzde 60 gelir azalmışken 179 mahalleye hizmet yapmaktayız. 330 bin insana bunu hissettirmedik. Bizler etkilendik ama vatandaşa hissettirmedik." diye konuştu.

Kaynak: AA