Eğil Peygamberler Tabiat Parkı'nda Spor Etkinlikleri

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce Diyarbakır Eğil Peygamberler Tabiat Parkı'nda düzenlenen etkinlikler kapsamında doğa yürüyüşü, dalış ve bisiklet turu yapıldı Eğil Kaymakamı Atak: 'Tabiat parkı tamamlandığı zaman turizm ve kültür merkezi olan ilçemiz çok daha önemli bir cazibe merkezi olacak' Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürü Koç: 'Yapacağımız projelerle burada insanlara doğayla baş başa güzel zaman geçireceği bir alan oluşturacağız'

Diyarbakır'ın Eğil ilçesinde, Türkiye'deki 214. tabiat parkı olarak ilan edilen Eğil Peygamberler Tabiat Parkı'nda tanıtım amacıyla doğa yürüyüşü, dalış ve bisiklet turu gerçekleştirildi.

Etkinliğe katılanlar tarihi mekanlar arasında güzel vakit geçirmenin mutluluğunu yaşadı.

Eğil Kaymakamı Kürşad Atak, bu tür etkinlikler düzenleyerek ilçeyi "cazibe merkezi" haline getireceklerini söyledi.

Eğil'deki bu alanın bir süre önce tabiat parkı olarak ilan edildiğini anımsatan Atak, kararın ilçe halkını çok mutlu ettiğini dile getirdi.

Parkta yürütülen çalışmalar tamamlandığı zaman turizm ve kültür merkezi olan ilçenin çok daha cazip hale geleceğini kaydeden Atak, şöyle konuştu:

"İçerisinde kır lokantaları, seyir terasları olacak. Türkiye’nin her yerinden insanlar buraya gelip ilçede hoş vakit geçirecekler. İlçemizde peygamber kabirlerinin bulunduğu Ziyaret Tepesi var. Hafta sonu özellikle 5 bine yakın ziyaretçi ağırlıyoruz. Dicle Barajı kenarında rekreasyon alanlarımız var. Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü yetkilileri çok güzel bir organizasyon yaptı."

- "Parkın tanıtımı için programlar düzenlenecek"

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürü Abdullah Koç da Eğil Peygamberler Tabiat Parkı'nın tanıtımı için program düzenlendiğini belirterek, "Herkesin görmesi gereken muhteşem bir manzara var.Yapacağımız projelerle burada insanlara doğayla baş başa güzel zaman geçireceği bir alan oluşturacağız." dedi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Diyarbakır Şube Müdürü Erdal Seven de alanın Diyarbakır'daki tek tabiat parkı olduğunu anımsattı.

Etkinliğe yoğun katılımın kendilerini mutlu ettiğini söyleyen Seven, tabiat parkının tanıtımı için bir dizi program düzenleyeceklerini anlattı.

- "İstanbul ve İzmir'den dalış için gelenler var"

Diyarbakır Doğa Sporları Kulüp Başkan Yardımcısı Nurullah Eza da parkta yürüyüş yapmaktan büyük keyif aldıklarını belirterek, "13 kilometrelik bir yürüyüş yaptık. Diyarbakır’ın tanıtımı açısından bu tür etkinlikler çok önemli. Doğa harikası bir yer burası." şeklinde konuştu.

Dicle Su Sporları Kulübü Başkanı İlhami Çakmak da baraj gölünde çok güzel dalış yerleri bulunduğunu vurgulayarak, "18 metre derinliğindeki medreseye dalış yapacağız. İstanbul ve İzmir’den gelip dalış yapanlar var." ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA