Ebru Türel'den Anlamlı Ziyaretler

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in eşi, Ebru Türel ihtiyaç sahibi vatandaşları evlerinde ziyaret ederek, sorunları dinleyip çözümler üretiyor. Ebru Türel, bu kapsamda Kepez bölgesinde ev ziyaretleri yaparak, birçok talep ve sorunun anında çözülmesini sağladı. Ebru Türel’in oğlu Akant’ın da bir ev ziyaretine katılıp örnek davranış sergileyerek doğum gününde hediye almak yerine kendi yaşıtında kemik hastası bir çocuğa tablet hediye etmesi herkesi duygulandırdı.

Ebru Türel'den Anlamlı Ziyaretler
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in her projede en büyük destekçisi olan eşi Ebru Türel, sosyal hizmetler konusunda gerekli tüm çalışmaları bizzat kendisi yürütüyor. Ebru Türel, bir belediye başkanı eşi olmanın yanı sıra annelik duyguları ile hareket ederek, ihtiyacı olan aileleri evlerinde tek tek ziyaret ediyor. Ebru Türel, son olarak Kepez ilçesinde sosyal hizmet uzmanları tarafından ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen evleri ziyaret etti.

20 ev ziyaret etti

Ebru Türel, bir günde yaklaşık 20 ev ziyaretinde bulundu. Ailelerle uzun uzun sohbet ederek, dertleşti, sorunlarını dinledi. İstek ve taleplerine anında çözüm üretti. Şiddet mağduru, engelli, kanser hastası, denetimli serbestlik kapsamında olan hükümlü ve sosyo-ekonomik yönden zor durumda, parçalanmış aile bireylerinden oluşan ziyaretlerde Türel, vatandaşlardan aldığı bilgiler doğrultusunda ihtiyaçlarını belirledi. Duygulu anların yaşandığı ziyaretlerde sorunlarına çözüm bulunan vatandaşlar Ebru Türel’e teşekkür etti.

Sorunlar çözüldü

Sosyal Hizmetler ve Sağlık İşleri Dairesi Başkanı’nın da hazır bulunduğu ev ziyaretlerinde, mağduriyet durumlarına göre vatandaşlar için, tek seferlik nakit yardımı, sosyal kart, sıcak yemek hizmeti, ev eşyası, giyim, eğitim ve hasta yatağı gibi belediye hizmetleri vatandaşlara sunuldu. Engelli bireye sahip aileler, fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmeti ile destek verilmek üzere, Döşemealtı’nda faaliyet gösteren ve Türkiye’nin en büyüğü olma özelliğine sahip Çıplaklı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ne yönlendirildi.

Kendi elleriyle giydirdi

Bir dram yaşayan Hataylı iki çocuk annesi aileyi ziyaret eden Ebru Türel, ailenin yaşadıkları karşısında oldukça duygulandı. Ebru Türel, çocuklarla ve anneyle yakından ilgilenerek, ihtiyaçlarının karşılanması konusunda talimatlar verdi. Ebru Türel, genç anneyle birlikte Büyükşehir Belediyesi’nin Yeni Mahalle Semt Evi’nde bulunan yardım merkezine giderek, kıyafet yardımında bulundu. Ebru Türel kendi elleriyle anneyi giydirirken, çocukların sağlık sorunları ve diğer ihtiyaçları doğrultusunda yardım yapılacağını söyledi.



Akant’tan örnek davranış

Menderes-Ebru Türel çiftinin büyük oğlu Akant, bir ev ziyaretine eşlik etti. Önümüzdeki 3 Ekim tarihi doğum günü olan Akant Türel, kendi doğum gününde hediye istemediğini belirterek, kemik hastası olan 12 yaşındaki Mert Kahraman’a tablet hediye etti. Akant, yeni tanıştığı arkadaşı ile sosyal medya hesaplarından birbirlerini ekleyerek, bundan sonraki süreçte de arkadaşlıklarını sürdüreceklerini söyledi.

Kısa sürede arkadaşlık kuran Akant’ın doğum gününde hediye almak yerine hediye vermesi anlamlı ve örnek bir davranış olarak Mert’in ailesi tarafından takdir ve teşekkürle karşılandı. Mert, Akant’ı tanımaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, ‘Her zaman bir tabletim olmasını isterdim. Akant’ın hediyesini hiç unutmayacağım. Kendisini çok sevdim. Artık iyi bir arkadaşım oldu. Her zaman görüşmeye devam edeceğiz’ diyerek teşekkür etti. Sürpriz ev ziyaretleri ile Ebru Türel’i karşılarında görmenin mutluluğunu ve şaşkınlığını yaşayan vatandaşlar da, ilgi ve destekleri için Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e ve Ebru Türel’e teşekkür etti.

Aşevi’ni de ziyaret etti

Ebru Türel, ev ziyaretleri arasında Antalya Toptancı Hal içinde bulunan Sosyal Hizmetlere ait aşevinde incelemelerde bulundu. Günde 2 bin sefertası ile Antalya’nın her yerine yemek servisi yapılan aşevinde sağlıklı besin ve hijyen konularında inceleme yaptı. Yetkililerden çalışmaları hakkında bilgi alan Ebru Türel, öğle yemeğini de burada yedi.

Devam edecek

Öz bakım için başkasına ihtiyaç duyan engelli veya yatağa bağımlı hasta bireyler için rutin olarak evde sağlık hizmeti sunulduğunu belirten yetkililer, bazı müracaatların uzun yıllardan beri hizmet aldığını ve ortalama bu hastalara bakım için 300 ziyaret gerçekleştirildiğini belirtti.

Kepez bölgesinde yaşayan vatandaşların ev ziyaretleriyle ihtiyaçlarının tespit edildiği çalışma, Antalya’da insan odaklı belediyeciliği ilke edinen Menderes Türel’in talimatları ile tüm ilçelerde devam edecek.
Kaynak: İHA