CHP'li Cankurtaran Açıklaması 'Irak'ın Toprak Bütünlüğünün Korunmasını İstiyoruz'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, “Irak’ın toprak bütünlüğünün korunmasından yanayız” dedi.

CHP'li Cankurtaran Açıklaması 'Irak'ın Toprak Bütünlüğünün Korunmasını İstiyoruz'
CHP Tanıtım ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile birlikte merhum Başbakan Adnan Menderes’in köyü Çakırbeyli’de kurulan organik pazarı ziyaret etti. Pazardan alışveriş yapan Cankurtaran, pazarcılar ve vatandaşlarla sohbet etti. Aydın’a yapılan başarılı hizmetler için CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na teşekkür eden Cankurtaran, “Keşke Türkiye’de bütün belediye başkanları aynı zihniyetle, bu sosyal demokrat belediyeciliğin getirdiği zihniyetle çalışsa bütün Türkiye Aydın gibi olurdu” dedi.



“TEOG’un kaldırılmasına bütün öğrenciler sevindi”

TEOG’un kaldırılması kararına destek veren Cankurtaran, “Dünyanın hiçbir yerinde eğitim sisteminin bu kadar yap boz tahtasına dönüştürüldüğü bir ülke olmamıştır. TEOG’un kaldırılmasına bütün öğrenciler, veliler sevindi. Zaten biz defalarca bu tip uygulamaların yanlış olduğunu söylüyorduk. Önce getiriyorlar, ondan sonra kaldırdık diye kendileri başarı yapmış gibi gösteriyorlar. Bu da ayrı bir algı yönetimi” diye konuştu.



“Irak’ın toprak bütünlüğünün korunmasını istiyoruz”

Cankurtaran, Kuzey Irak’ta yapılan referandumla ilgili ise şu değerlendirmeyi yaptı:

“Sayın Genel Başkanımızın da, dışişlerinden sorumlu arkadaşımız Öztürk Yılmaz’ın da her zaman ifade ettiğini ediyorum. Bizim önceliğimiz Irak’ın toprak bütünlüğünün kalması, ayrıca da dış politikada başka ülkelerin kendi işlerine karışılmaması noktasında yine Irak yönetiminin kendi kararlarına saygılı olmaktır. Ama esas olan Irak’ın toprak bütünlüğünün korunmasıdır.”
Kaynak: İHA