Sadakataşı Derneği'den Suriyelilere Yardım

Kış şartlarının ağırlaşmasıyla birlikte STK’ların Suriye içinde yer değiştirmek zorunda kalan halka yönelik yardım çalışmaları da hızlandı.

Sadakataşı Derneğinden yapılan yazılı açıklamada, tahliye sürecinin başlamasından itibaren Haleplilerin göç ettiği özellikle Daret İzze ve İdlib şehirlerindeki yardım çalışmalarına yoğun bir şekilde devam edildiği belirtildi.

Tahliye sürecinden bugüne kadar Sadakataşı Derneği’nin bölgeye gönderdiği yardımların 100 tırı aştığı kaydedilen açıklamada, bu yardımların içinde özellikle barınma ihtiyacını karşılayacak çadırlar, çadır içinde gerekli malzemeler, gıda, battaniye ve kışlık kıyafetler bulunduğu ifade edildi.

Derneğin son olarak, 'Harem’den Halep’e Yardım Seferberliği' kapsamında Üsküdar Belediyesi ile ortaklaşa soba, halı, muhtelif giyim, gıda kolisi, hijyen kolisi, süt, ayakkabı, un, bebe bisküvisi, battaniye, yatak ve tekerlekli sandalye bulunan ve 10 tırdan oluşan yardım malzemelerini bölgeye ulaştırdığı aktarıldı.

Açıklamada ayrıca, bölgeye yardım ulaştırmak isteyenlerin, Sadakataşı Derneği'nin 216 614 04 61 numaralı telefonundan ve bagis.sadakatasi.org.tr internet adresi aracılığıyla irtibat kurabilecekleri hatırlatıldı.

Kaynak: AA