Erdemli Kaymakamı Pamuk'a Ziyaret

Erdemli Ziraat Odası (EZO) yönetimi, Erdemli Kaymakamı Muhittin Pamuk'u makamında ziyaret etti.

EZO Meclis Başkanı Ahmet Çalışkaner, Yönetim Kurulu Başkanı Rasim Şahin ve Yönetim Kurulu üyeleri, Erdemli Kaymakamı Pamuk'u ziyaret ederek, ilçede tarım organize sanayi kurulması konusunu görüştü.

EZO Yönetim Kurulu Başkanı Şahin, ilçenin ana geçim kaynağının tarım olduğunu bu nedenle de tarıma dayalı sanayinin kurulması gerektiğini belirtti.

Erdemli'ye tarım organize sanayi bölgesi kurulmasının istihdama da katkı sunacağını dile getiren Şahin, 'İlçe olarak açıkta ve kapalı serada domates üretimimiz yaklaşık 500 bin tona yakın, limon üretimimiz ise 300 bin tona yakın üretimle ülke ekonomisine katma değer sunmakta. Türkiye'nin yüzde 65 limon üretimini sağlayan ilçemize zaman geçirilmeden tarım organize sanayi bölgesi kurulmalı ve tarım sanayi ilçemize kazandırılmalı.' dedi.

Kaymakam Pamuk da tarım organize sanayi kurulmasının, ilçe ekonomisini ayakta tutan tarıma büyük katkı sunacağına inandığını ifade ederek, şunları söyledi:

'İçel Valimiz Özdemir Çakacak, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu bünyesinde Tarım Tekno Parkı'nın kurulması için çalışmalar başlattı. Biz de tarım organize sanayi bölgesini kurarsak sektör hem rahatlar hem yenilikler gelir hem de istihdam sağlanmış olur. Bunların kurulması sektör bazında ilçemizi uçurur. Şimdi sektör temsilcileri olarak sizlere idare olarak bizlere düşen zaman geçirmeden altyapının hazırlanması çalışmalarına hız vermek olacaktır.'

Kaynak: AA