Turmaks'tan Hollanda'da 3,5 Milyon Avroluk Yatırım

Turmaks Genel Müdürü Kemaloğlu: 'Küresel genişleme planları dahilinde bu kararı aldık'.

Turmaks, geliştirdiği Silikopolimer Geri Kazanım Teknolojisini üretmek için 3,5 milyon avroluk yatırımla Hollanda'ya tesis kurdu.

Turmaks'tan yapılan açıklamaya göre, Ankara'da geliştirilen hem yerli piyasaya hem de ihracata yönelik tesisin bir benzeri, Hollanda Dış Yatırım Ajansı (NFIA) aracılığıyla bu ülkeye kurularak Türkiye'den teknoloji transferi ile bir yatırım gerçekleştirildi.

Know-how'ı Turmaks'a ait silikopolimer teknolojisi ile bir ilk gerçekleştirilerek rögar kapakları, zemin malzemeleri, nakliye paletleri, inşaat kalıpları gibi ürünler üretiliyor ve ihraç ediliyor. Bu ürünlerin ihracat giderlerini azaltmak ve Avrupa pazarındaki rekabet gücünü artırmak amacıyla, 3,5 milyon avroluk yatırımla Hollanda'ya üretim tesisi kuruldu.

Hollanda'da kurulan ERPlastics BV şirketi bünyesinde faaliyet gösterecek tesisin temeli Sittard şehrinde atıldı. İlk etapta 40, sonrasında ise 80 kişinin istihdam edilmesi planlanan tesiste, 3 yıllık hedef kapsamında 20 milyon avro yatırım ve 120 kişilik istihdam edilmesi planlanıyor.

- 'Hedefte Körfez, ABD ve Uzakdoğu var'

Açıklamada görüşlerine yer verilen Turmaks Genel Müdürü Ali Kemaloğlu, 3 yıldır Türkiye'den Hollanda'ya ihracat gerçekleştirdiklerini belirterek, nakliye maliyetlerinden kaçınmak ve daha da rekabetçi olmak için ihraç ettikleri ürünleri Hollanda'da üretmeyi düşündüklerini, küresel genişleme planları dahilinde bu kararı aldıklarını bildirdi.

ERPlastics BV Genel Müdürü Ali Hakan Güven, Hollanda'nın geri dönüşüm, yenilikçilik ve yeni teknolojilerin geliştirilmesini kapsamlı bir şekilde desteklediğini kaydederek, 'Fabrikamızı nerede kuracağımız sorusuna cevap ararken, NFIA aracılığıyla farklı bölgelerdeki yerel yetkililerle bir araya geldik. Yetkililer ve yerel yönetimler, yabancı yatırımlara çok fazla teşvik ve destek veriyor. Bu konuda çok istekliler, bu nedenle kendi geliştirdiğimiz teknolojinin transferi ve tamamı Türkiye’de üretilen imalat sistemleri ile kuracağımız fabrikanın kuruluşu için Hollanda'yı tercih ettik. Daha sonraki hedeflerimizde diğer Batı Avrupa ülkelerinin yanı sıra Körfez ülkeleri, ABD ve Uzakdoğu pazarları var.' değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA