DÜNYAK Başkanı Aydın, Başkan Babaş'a Projesini Tanıttı

Dünya Yaşlanma Konseyi (DÜNYAK) Başkanı Kemal Aydın, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş'a 'Sağlıklı ve Yaş Dostu Kastamonu' Projesi'ni tanıttı.

Belediye Binası Toplantı Salonu'nda gerçekleşen programda Aydın, hazırladıkları projeyle ilgili Başkan Babaş’a brifing verdi.

Türk milletinin ecdadına sahip çıkan bir yapısının olduğunu belirten Babaş, şunları söyledi:

'Bizler yaşlılarımıza birçok şey borçluyuz. Bu borcumuzu ödemek için elimizden gelen hizmeti veriyoruz. Yaşlı bakım hizmetlerimiz gerçekten çok titiz ve özenli. Yaptığım incelemelerde de yaşlılarımızın verilen hizmetten bir hayli memnun olduğunu görmek beni mutlu ediyor. Kastamonumuza değer katacak her türlü projenin arkasındayız. İlimizde Yaşlılık Araştırma Merkezi kurmanız için gerekli yeri sizlere göstereceğiz. Bu süreçte elimden gelen desteği sağlayacağım.'

Aydın ise hazırlanan projenin bölgenin projesi olacağı ve Kastamonu'yu marka haline getireceğini belirtti.

Ilgaz’da Dünya Yaş Formu’nu gerçekleştirmek istediğini de ifade eden Aydın, 'Bu doğrultuda hızla adımlar atılması için destek bekliyoruz. Hayalimiz Kastamonumuzu Sağlık Dostu Marka Şehir olarak dünyaya tanıtabilmektir. Kuracağımız Dünya Yaşlılık Üniversitesiyle gerekli tüm araştırmaların yapılmasını da amaçlıyoruz. Biz sizlerden Kastamonu Yaşlılık Araştırma Merkezi kurmamız noktasında ve projemizin manevi anlamda destekçi olmanızı istiyoruz.' dedi.

Kaynak: AA