Yusufeli'de Belediye Personeline İş Sağlığı Ve Güvenliği Eğitimi Verildi

Artvin’in Yusufeli İlçesi’nde belediyede çalışan işçi ve memur personeline iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verdi.

Yusufeli'de Belediye Personeline İş Sağlığı Ve Güvenliği Eğitimi Verildi
6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun “Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik” gereğince düzenlenen eğitim, İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Onur Çelik tarafından verildi.

Belediye toplantı salonunda düzenlenen eğitimde; Risk değerlendirmesi, tehlikenin tanınması, riskin kontrolü, fiziksel risk etmenleri, kimyasal risk etmenleri, biyolojik risk etmenleri, psikososyal risk etmenleri, acil durum palanı ve ekipleri gibi konularda personele bilgiler veren Çelik, kazaların ve meslek hastalıklarının alınacak tedbirlerle önlenebileceğine söyledi.

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununda “ İşyerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması ve Mevcut sağlık ve güvenlik şartlarının iyileştirilmesi için İşveren ve çalışanların görev, yetki, sorumluluk, hak ve yükümlülüklerini bir çatı altında toplamak “ olduğunu belirten Çelik, eğitimin sonrasında katılımcılara ölçme ve değerlendirme sınavı yaptı.

Yusufeli Belediyesi Fen İşleri Müdürü İbrahim Özdemir “Bizim için işçilerimizin güvenliği ve sağlığı önemli. İş sağlığı ve güvenliği kanunu çıktığından beri kurumumuzda bir iş güvenliği uzmanı çalışmaktadır. 2016 Temmuz ayından itibaren İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu göre İş-Sa firmasıyla çalışmaktayız” dedi.

Yusufeli Belediyesi bünyesindeki çalışanlara yönelik İş sağlığı ve güvenliği eğitimleri bundan sonra belli periyotlarla devam edecek.
Kaynak: İHA