ABD'de Kişisel Harcamalar Beklentiyi Karşıladı

Ülkede kişisel harcamalar aralıkta yüzde 0,5 artarak yükselişini onuncu aya taşıdı Kişisel gelirler ise yüzde 0,3 ile beklentinin hafif altında arttı.

ABD'de kişisel harcamalar aralıkta beklenti dahilinde yüzde 0,5 artarak yükselişini sürdürdü. Kişisel gelirler ise aralıkta yüzde 0,3 artışla beklentinin hafif altında kaldı.

ABD Ticaret Bakanlığının verilerine göre, kişisel harcamalar aralıkta önceki aya kıyasla yüzde 0,5 arttı. Mart 2016’dan beri yükseliş eğilimini sürdüren harcamalara yönelik piyasa beklentisi de yüzde 0,5 artış seviyesindeydi.

Öte yandan, aralıkta yüzde 0,4 artması beklenen kişisel gelirler yüzde 0,3 yükseldi. Geçen ay sabit kaldığı açıklanan kasım ayı kişisel gelirleri ise yüzde 0,1 artışa revize edildi. Ülkede kişisel gelirler böylece üst üste 10 ay artmış oldu.

Raporda, ABD Merkez Bankasının (Fed) tercih ettiği enflasyon göstergesi olan Kişisel Tüketim Harcamaları (PCE) fiyat endeksinin aralıkta beklendiği gibi aylık yüzde 0,2 arttığı bildirildi. Yıllık PCE fiyat endeksi ise yüzde 1,6 ile beklentinin hafif altında açıklandı. Aynı dönemde çekirdek PCE fiyat endeksi aylık yüzde 0,1 ve yıllık yüzde 1,7 oldu.

Analistler, ülkede son 10 aydır artan kişisel gelir ve harcamaların ekonomik büyümeyi desteklemeye devam edeceğini öngörüyor.

Kaynak: AA