Orman Ve Su İşleri Bakanlığı 'ARİBS' İle E-Devlet'te

Bakanlık, 'Biyolojik Çeşitlilik Araştırma İzinleri Bilgi Sistemi ve Veri Tabanı' uygulamasıyla ilk kez eDevlet'te hizmet vermeye başladı Biyolojik çeşitlilik konusunda araştırma yapmak isteyen bilim insanlarının başvurularını yapabileceği uygulamayla zamandan tasarruf sağlanması hedefleniyor Bakan Eroğlu: 'Bakanlık olarak bürokrasiyi ve kırtasiyeyi azaltmak için teknolojinin her türlü imkanını kullanıyoruz. Vatandaşlarımızın Bakanlığımız ile alakalalı işlemlerini kolaylıkla gerçekleştirebilmeleri için buna benzer uygulamaları hayata geçirmeye devam edeceğiz'

ZEHRA AYDIN - Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü 'Biyolojik Çeşitlilik Araştırma İzinleri Bilgi Sistemi ve Veri Tabanı' (ARİBS) uygulamasıyla ilk kez e-Devlet'te hizmet vermeye başladı.

DKMP Genel Müdürlüğünce biyolojik çeşitlilikle ilgili her türlü bilimsel araştırma, markalama ve halkalama izninin çevrimiçi yapılması amacıyla ARİBS uygulaması hazırlandı.

Biyolojik çeşitlilikle ilgili bilimsel araştırmaların düzenlenmesi ve kamu yararı oluşturacak şekilde sonuçlarının depolanmasına imkan tanıyan ARİBS uygulaması, kamuda bürokrasi ve kırtasiyeciliğin azaltılmasının yanı sıra Türkiye'nin bilimsel ilerlemesine katkıda bulunması bakımından da önem taşıyor.

Biyolojik çeşitlilik konusunda araştırma yapmak isteyen bilim insanları, ARİBS ile zamandan tasarruf sağlayacak.

- Eksik belgeyle başvuru yapılamıyor

Eksik belgeyle başvuru yapılmasına izin vermeyerek eksik belgeden kaynaklı gecikmeleri tamamen ortadan kaldıran uygulama, bilim insanlarının zamandan tasarruf etmesinin yanı sıra daha şeffaf bir devlet hizmeti sağlanması noktasında da araştırmacılara yardımcı oluyor.

Uygulamayla başvurunun ardından değerlendirme sürecinin her anında araştırmacı, başvurusunun değerlendirilmesinin hangi aşamada olduğunu takip edebiliyor, sonuçlanan başvurusuna dair izin belgesini kendi kişisel bilgisayarını ve yazıcısını kullanarak edinebiliyor.

- 'Benzer uygulamaları hayata geçirmeye devam edeceğiz'

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ARİBS uygulaması ile e-Devlet'ten işlem yapan araştırmacıların zamandan büyük tasarruf sağlayacağını vurguladı.

Bakanlık olarak bürokrasiyi ve kırtasiyeyi azaltmak için teknolojinin her türlü imkanını kullandıklarını ifade eden Eroğlu, 'Vatandaşlarımızın Bakanlığımız ile alakalalı işlemlerini kolaylıkla gerçekleştirebilmeleri için buna benzer uygulamaları hayata geçirmeye devam edeceğiz.' değerlendirmesini yaptı.
Kaynak: AA