Gümüşhane'de Yeni Kimlik Kartı Başvuruları Başladı

Gümüşhane'de, nüfus cüzdanının yerini alacak çipli kimlik kartlarına başvurular başladı.

Yeni kimlik kartlarına başvuruların başlamasının ardından vatandaşlar İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğüne giderek, başvuruda bulundu.

İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Ruşen Kalaycı, tüm Türkiye'de olduğu gibi Gümüşhane'de de yeni kimlik kartı müracaatlarının alınmaya başlandığını söyledi.

Türkiye genelinde müracaatların başlamasıyla sistemde yoğunluk yaşandığını dile getiren Kalaycı, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Sistem yoğunluktan dolayı yavaş çalışmakta. Kimlik kartlarına müracaat edecek vatandaşların birer adet biyometrik fotoğraf ile kendini tanıtıcı nüfus cüzdanı, ehliyet veya pasaport gibi belgeyle birlikte Nüfus Müdürlüğüne müracaat ediyor. Parmak iziyle beraber biyometrik verileri alıyoruz. Sistemde Genel Müdürlüğe aktarıyoruz. Kimlik kartı ilgilinin adresine 15 gün içinde teslim ediliyor.'

Kalaycı, Genel Müdürlük tarafından 2017 yılı için kimlik kartı bedelinin 16 lira olarak belirlendiğini kaydederek, vatandaşların kimlik kartı için internetten randevu alarak ya da doğrudan nüfus müdürlüklerine gelerek başvuru yapabileceklerini ifade etti.

Kaynak: AA