'Bir Mama Bir Umut' Sloganıyla Yardım Dağıtımı Gerçekleştirildi

’Umudun ve Barışın Ana Şehri Kilis’te, “Bir Mama Bir Umut” sloganıyla yardıma muhtaç 130 bin ihtiyaç sahibine yardım dağıtımına başlandı.

'Bir Mama Bir Umut' Sloganıyla Yardım Dağıtımı Gerçekleştirildi
Her festivalde ortalama 100 bin kişiyi ağırlayan Zeruj Alışveriş Festival alanında 4 gün boyunca toplanan yardımlar, nüfusundan fazla mülteciye kucak açan Umudun ve Barışın Ana Şehri Kilis’e geldi. Kilis Gıda Bankası’na teslim edilecek bağışlar, Kilis’te yardıma muhtaç 130 bin ihtiyaç sahibine dağıtılmaya başlandı. Özellikle savaşta aç kalan bebekler göz önünde bulundurularak “Bir Mama Bir Umut” sloganıyla başlatılan proje yoğun ilgi gördü. Yardımların dağıtımına Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, Belediye Başkan Yardımcısı Cuma Özdemir ile belediye birim müdürleri katıldı.

Belediye Başkanı Hasan Kara, Umudun ve Barışın Ana Şehri Kilis’e İstanbul’dan gelen misafirleri ağırlamaktan onur duyduğunu ifade ederek, “İnsanlık tarihinin en önemli mirası diye soracak olsam, herkes kendi bölgesinin kendi bulunduğu ortamın, kendi gördüğü tarihi, tabi güzellikleri söyler. Ama biz Kilis olarak, diyoruz ve haykırıyoruz ki insanlık tarihinin en büyük kültürel mirası insan vicdanındaki iyilik duygusudur. Ne yazık ki 21. yüzyılda insanı bu iyilik duygusunu kaybetti, hala da kaybetme devam ediyor. Ama bu iyilik duygusunu kaybetmeyen, bunu yaşatan şehirler var, ülkeler var, insanlar var. Dünyadaki en vahşi, en acımasız olayı sınırımızda cereyan etmeye başladı.

5 yıldır da cereyan etmeye devam etmeye de devam ediyor. Bunun sonucunda ülke olarak Türkiye, insanlık tarihinin en büyük kültürel mirası olan içerisinde vicdanı ve ortaya çıkaran ve Suriyeli mültecilere karşı, dünyanın parmak ısırdığı, dünyada eşi benzeri görülmemiş ev sahipliği yaptı, yapmaya devam ediyor. Kilis yine aynı şekilde kendi nüfusundan fazla Suriyeli kardeşine ev sahipliği yapıyor. Yapmaya devam ediyor. Kendi nüfusundan fazla olmasına rağmen yüzde 60 oranında Suriyeli burada mülteci olmasına rağmen yüzde 40 yerli halk olmasına rağmen asayiş olaylarının olmadığı, her şeyin güzel gittiği, kardeşlik ortamının olduğunu, caddesini, sokağını, havasını, suyunu, paylaştığı tek şehir olarak dünya tarihine geçti, geçmeye de devam ediyor” dedi.

Kara, sözlerini şöyle sürdürdü:

"bir mama bir umut, bir kampanya şeklinde özellikle Zehra Özkaymaz’nın başlattığı Zeruj organize ettiği, bir çok insanın katkıda bulunduğu bir tır mama ve diğer eşyalarımız Kilis’e geldi. Bu gelen eşyaları, iyilik sever, yardım sever, içindeki iyilik vicdanı, iyilik duygusunu kaybetmemiş insanların yaptığı bu organizesinde bu yardımlar, Kilis’te ihtiyaç sahiplerine dağıtacağız. Bunlar bir semboldür. Bu teşvik edici şeylerdir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."
Kaynak: İHA