AKBEM'in Kurslarına Yoğun İlgi

Antalya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Atatürk Kültür Bilgi Eğitim Merkezleri'nde (AKBEM) düzenlenen kurslara öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, her yıl binlerce öğrenciye ücretsiz eğitim veren AKBEM, piyanodan matematiğe, satrançtan İngilizce'ye, pek çok alanda öğrencilerin hem kişisel hem de zihinsel gelişimine katkı sunuyor.

Antalya'da 13 merkezde 23 branşta düzenlenen kurslara katılan öğrenciler, hem sosyal ve sanatsal faaliyetlerle boş zamanlarını değerlendiriyor hem de kişisel ve zihinsel gelişimlerine katkı sağlıyor.

Piyano çalmaya AKBEM'de başladığını belirten 10 yaşındaki Günel Sabir, kursta öğretmenlerin önce parmak ve nota eğitimi, sonra akortlu ve notalı çalmayı öğrettiğini belirtti.

Yardım almadan piyano çalabildiğini ifade eden Sabir, 'Kurs sayesinde çok sayıda yeni arkadaş kazandım, okuldaki derslerden sonra hemen piyanonun başına geçiyorum.' değerlendirmesinde bulundu.

Adalet Yavuz da kurs sayesinde piyano çalmaya başladığını, artık Dokuzuncu Senfoni gibi önemli eserleri çalabildiğini dile getirdi.

Kurs öğretmenlerinde Hatice Tutkaç ise satrancın ilköğretim çağındaki öğrenciler için çok önemli bir zihin sporu olduğunu kaydetti.

Velilerden Hatice Üstük, piyano, matematik ve fen dersleri alan çocuğunun kurslara severek geldiğini, başarılı olmasında AKBEM'in katkısının büyük olduğunu anlatı.

Büyükşehir Belediyesi AKBEM Koordinatörü Hatice Özcan, 10 bin öğrencinin kurs aldığı büyük bir eğitim ailesi olduklarını belirtti.

Kaynak: AA