AK Parti Denizli Milletvekili Tin Açıklaması

'Yeni anayasa esaret prangalarının kırıldığı, egemenlik yürüyüşünü sağlamlaştıran milli bir adımdır'.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, yeni anayasanın esaret prangalarının kırıldığı, egemenlik yürüyüşünü sağlamlaştıran milli bir adım olduğunu söyledi.

Tin, AK Parti Merkezefendi ilçe teşkilatınca Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda düzenlenen İlçe Danışma Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Türk milletinin tarihi boyunca asla düşmana boyun eğmediğini belirtti.

Türk milletinin egemenliği ve bağımsızlığı için her zaman büyük mücadeleler verdiğini ifade eden Tin, şunları kaydetti:

'Türkiye üzerinde büyük oyunlar oynanıyor ancak bu oyunları oynayan küresel karanlık eller, milletimizin kahraman duruşu karşısında kaybetmeye mahkumdur. Bu aziz milleti hiçbir güç asla esaret altına alamayacaktır. Yeni Anayasa esaret prangalarının kırıldığı, egemenlik yürüyüşünü sağlamlaştıran milli bir adımdır. Anayasa değişikliği ile milletimiz bağımsızlığa ve egemenliğe koşar adım ilerleyecek, esareti elinin tersiyle itecektir.'

Tin, tarih boyu her dönem ortaya çıkan düşmanların, Türk milletine boyun eğdirmek için bu milletle savaş halinde olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

'Ancak bu millet, hainlere ve düşmanlara asla pabuç bırakmaz. Canı pahasına kahramanlık hikayesi yazmaya devam eder. İmparator Atilla'ya Roma kuşatmasından vazgeçmesi için 1. Papa Leo'nun diz çökerek nasıl yalvardığını unutmayalım. İşte biz böylesi tarihi derinliği olan bir neslin temsilcileriyiz. Bu yaşananları yüzyıllar geçse de Ne Vatikan ne de Avrupa unutuyor ve gururlarına yediriyorlar. Onun için bugün bu kadar saldırı halindeler. Onun için bugün bölgedeki tüm İslam coğrafyalarına bu kadar yoğun saldırıyorlar ancak onlar nasıl o günleri unutmuyor ve bize saldırıyorlarsa bizler de bu tarihi sorumluluğu ve milli şuuru unutmayacağız. Davamızın mücadelesini sonuna kadar vermeye devam edeceğiz.'

Bugün de zorlu bir sürecin içinden geçildiğini ve millet olarak milli birliği korumak, devletin bekasını her şeyin üstünde tutmak zorunda olduklarını belirten Tin, 'Bunun temel yolu da her şeyden önce milli bir anayasayı hayata geçirmek, yürütmedeki çift başlılığı sona erdirmek ve darbe sayfalarını toprağa gömmekle mümkün olacaktır. Artık Türkiye'nin kaybedecek zamanı yok.' dedi.
Kaynak: AA