Denizli Ticaret Odası Başkanı Erdoğan Açıklaması

'Tasarım, ArGe yatırımları, nitelikli üretim ve katma değerli ürünlerin üretilmesi, Türkiye'nin büyümesine daha fazla katkı sağlayacak, ülkemizin önünü açacaktır'.

Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, tasarım, Ar-Ge yatırımları, nitelikli üretim ve katma değerli ürünlerin üretilmesinin, Türkiye'nin büyümesine daha fazla katkı sağlayacağını ülkenin önünü açacağını söyledi.

Erdoğan, 'DTO üyelerini dinliyor' adı altında düzenlenen esnaf buluşmaları etkinliğinde yönetim kurumlu üyeleri ile birlikte Denizli Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren tekstil tasarım ve Ar-Ge yatırımı bulunan firmaları ziyaret etti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından yapılan araştırmaya göre, 2012-2015 yılları arasında yüzde 978 büyüyerek Türkiye'nin 100 firması arasından ilk 10'a yükselen Promoda Tekstil'e ziyarette bulunan Erdoğan, Türker Kavaklıoğlu ve Ömer Özen'den firma ve gelişimleri hakkında bilgi aldı.

DTO'nun üyeleri sayesinde güçlü olduğunu belirten Erdoğan, amaçlarının varsa üyelerinin sorunlarını tespit ederek çözüme kavuşturmak olduğunu belirtti.

Denizli Organize Sanayi Bölgesi içinde üretim ve ihracatın yoğun olduğunu anımsatan Erdoğan şunları söyledi:

'Devletimizin çok önemli Ar-Ge ve tasarım teşvikleri var. Sizlerin de bunları gerektiği gibi kullandığınızı gördük. Tasarım, Ar-Ge yatırımları, nitelikli üretim ve katma değerli ürünlerin üretilmesi, Türkiye'nin büyümesine daha fazla katkı sağlayacak, ülkemizin önünü açacaktır.

Biz geleceğin Ar-Ge yatırımlarında olduğunun farkındayız. Bu sebeple de sizlerle gurur duyuyoruz, sizin gibi firmalarımız ilimizin ve ülkemizin önünü açacaktır.'

Türkiye'nin 9. Ar-Ge merkezini kuran Aslı Tekstil'in sahibi Selim Kasapoğlu ve Aslı Çaputçu ile görüşen Erdoğan, daha sonra yine Ar-Ge oluşumu bulunduran Tan Tekstil'in sahipleri İbrahim Tan ve Serkan Tan'la görüştü.

Kaynak: AA