Kamuya Olan Borçlara Yeni Yapılandırma

Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Emin İnağ, esnaf ve sanatkarların kamuya borçlarının yeniden yapılandırma sürecinin uzatıldığını bildirdi.

İnağ, yaptığı yazılı açıklamada, yapılandırma kanununun resmi gazetede yayımlandığını belirtti.

Esnaf ve sanatkarların zor durumda olduğunu ancak esnafların özellikle devlete olan yükümlülüklerini yerine getirmeye gayret ettiklerini aktaran İnağ, şunları kaydetti:

'6736 sayılı kanun ile birçok esnaf ve sanatkarımız borçlarını yapılandırdılar. Ancak imkansızlıklar sebebiyle ilk taksitlerini dahi ödeyemediler. Bu durumu konfederasyonumuz aracılığıyla ilgili mercilere ilettik. Konfederasyonumuzun gayretleriyle yeni çıkan torba yasada yapılan düzenleme ile yapılandırma haklarını kaybeden esnaflarımıza bir hak tanınmış oldu. Çıkan torba kanun ile beraber, 6736 sayılı kanundan yararlanmak üzere başvuruda bulunan ancak ödenmesi gereken tutarları zamanında ödeyemediği için yapılandırma başvurusu iptal olanlar, söz konusu tutarları 2017 yılı mayıs ayı sonuna kadar geç ödeme zammı ile birlikte ödemek şartıyla yeniden 6736 sayılı kanundan yararlanabileceklerdir.

Bununla beraber, anılan kanun kapsamında 2017 yılı ocak ayından itibaren ödenmesi gereken taksitler dörder ay uzatılmıştır. Diğer bir deyişle ocak ayında ödenmesi gereken taksitler mayıs ayı sonunda, şubat ayında ödenmesi gereken taksitler haziran ayı sonunda ödenebilecek ve diğer taksitler de aynı şekilde dörder ay ötelenebilecektir.'

Yapılandırma başvurusu sırasında peşin ödeme seçeneğini tercih eden ancak borcunu süresinde ödemeyenler, dilerlerse 30 Nisan'a kadar ilgili vergi dairesine dilekçeyle başvurmak suretiyle borçlarını taksitlendirerek ödeyebileceklerdir.'

Kaynak: AA