Suriyeli Sevgililere ''Tasarlayarak Öldürme'' Davası

Esenyurt'ta Ahmed Zahra'yı planlayarak öldüren eşi Meryem Mehne ile sevgilisi Ahmed Abustef hakkında, ''tasarlayarak öldürme'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması istemiyle dava açıldı.

Suriye uyruklu Ahmed Zahra'yı planlayarak öldüren eşi Meryem Mehne ile sevgilisi Ahmed Abustef hakkında, ''tasarlayarak öldürme'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması talebiyle dava açıldı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Suriye uyruklu şüpheli Meryem Mehne ile maktul Ahmed Zahra'nın evli oldukları, Suriye'deki iç savaştan kaçarak çocuklarıyla Esenyurt'a gelip Mehne'nin kardeşiyle birlikte yaşadıkları, şüpheli Mehne'nin bu sırada tanıştığı Suriye uyruklu Ahmed Abustef ile bir süredir gönül ilişkisi yaşadığı anlatıldı.

İddianamede, olay tarihi olan 10 Kasım 2016'dan kısa bir süre önce Ahmed Zahra'nın, eşi Meryem Mehne ile Ahmed Abustef'in ilişkisini öğrendiği, Zahra ile eşi Mehne arasında tartışma ve kavgaların yaşandığı, bu nedenle Zahra ile sevgilisi Abustef'in plan yaparak Ahmed Zahra'yı öldürmeye karar verdikleri kaydedildi.

Şüpheliler Mehne ve Abustef'in maktul Zahra'yı öldürmek için kimlikleri tespit edilemeyen iki kişiyle anlaştıklarının aktarıldığı iddianamede, ''Kimliği tespit edilemeyen şahıslar eylemi gerçekleştirmemişlerdir. Bunun üzerine 10 Kasım günü maktulün evine giden şüpheli Ahmed Abustef, Ahmed Zahra'yı bıçaklamış, boğuşma sırasında evde bulunan Meryem Mehne'nin de sevgilisinden aldığı bıçağı kocasının vücuduna sapladığı anlaşılmıştır. Otopsi raporuna göre maktulün boyun, göğüs, sırt ve kollarına aldığı toplam 27 adet bıçak yarası sonucunda öldüğü belirlenmiştir. Maktulün ölümünden sonra iki şüphelinin maktulü battaniyeye sararak arka sokakta bulunan çöp konteynerine attıkları, cesedin belediye görevlilerince bulunduğu ve sanıkların evdeki izleri temizlemeye çalıştıkları tespit edilmiştir.'' denildi.

Şüphelilerin, ilişkilerini öğrenen ve karşı çıkan maktulü öldürmeye karar verdikleri ifade edilen iddianamede, 'Mehne ile Abustef'in bu amaçla plan yaptıkları, kim oldukları henüz tespit edilemeyen iki kişiyle görüştükleri, anlaşma sağlanamayınca kendilerinin eylemi gerçekleştirmeye karar verdikleri ve eylemi tasarlayarak gerçekleştirdiklerinin anlaşıldığı' değerlendirilmesinde bulunuldu.

İddianamede, şüpheliler Meryem Mehne ve Ahmed Abustef hakkında, ''tasarlayarak öldürme'' suçundan ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmaları isteniyor.

Davanın duruşması önümüzdeki günlerde Bakırköy 15. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

Kaynak: AA