Solucan Gübresi İş Kadını Yaptı

Bahçesinde kullandığı ve verim aldığı solucan gübresinin üretimine başlayan ev hanımı Kurtoğlu, 3 çiftlikte ayda 700 kilogram üretim yapıyor.

Hatay'ın Yayladağı ilçesinde yaşayan ev hanımı Aysel Kurtoğlu, solucan gübresini üreterek ev bütçesine katkı sağlıyor.

Aysel Kurtoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık iki yıl önce bir televizyon programında solucan gübresiyle ilgili işletmeleri gördüğünü ve etkilendiğini anlattı.

Kısa sürede 5 bin lira sermayeyle 20 bin solucan alarak işe başladığını belirten Kurtoğlu, 'Bir arkadaşımın evinin bodrum katında eltim Fatma Kurtoğlu'nun da yardımıyla solucan gübresi üretmeye başladık. Hem zaman almaması hem de yorucu olmaması nedeniyle işi sevdim. İlk çıkan gübreleri kendi bahçemde denedim ve sebzelerden çok güzel verim aldım. Bunun üzerine işi devam ettirme ve büyütme kararına vardım.' şeklinde konuştu.

Şu an 3 ayrı çiftlikte üretim yaptıklarının altını çizen Kurtoğlu, kendilerini gören 2 kişinin daha aynı işe başladığını kaydetti.

Haftada iki günlük 2-3 saatlik bakım yettiğini dile getiren Kurtoğlu, şöyle devam etti:

'Oldukça karlı ve zahmetsiz bir iş. Şu an ayda yaklaşık 700 kilogram gübre üretiyoruz. Tonunu bin 500 liraya veriyoruz. İlçe ve il dışına da satış yapıyoruz. Herkese tavsiye ederim. Kazandığım parayı yine sermaye yapıyorum. Bir gübre eleme makinesi aldım. İşi büyüterek 3-4 dönüm bir arazi alıp üzerine tesis kurmayı hedefliyorum. Tüm kadınlara ve boş zamanı olanlara tavsiye ederim.'

Süleyman Kurtoğlu ise, eşine yardımcı olmaya çalıştığını ancak, işin asıl yükünün eşinin omuzlarında olduğunu söyledi.

Solucan gübresi işinin küçük sermaye ile çok para kazanılacak bir iş olduğunu vurgulayan Kurtoğlu, ailesine ek gelir elde etmek isteyen tüm ev hanımlarına tavsiye ettiğini kaydetti.

Kaynak: AA