22 Tırdan Oluşan Musul Acil Yardım Kafilesi Yola Çıktı

İnsanı Yardım Vakfı (İHH) organizesinde Katar Hayriyye ile Dave İslamiye Kurumu desteğiyle 22 tırdan oluşan Musul Acil Yardım Kafilesi düzenlenen törenle yola çıktı

22 Tırdan Oluşan Musul Acil Yardım Kafilesi Yola Çıktı
İHH Lojistik Merkezi’nde düzenlenen törene İHH Başkan Yardımcısı Hasan Aynacı, Dave İslamiye Kurumu Katar Temsilcisi Muhammed Nur Hammad Abdulkadir, Irak Türkmen Adalet ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mitat İbrahim ile diğer yetkililer katıldı.

Irak’ın Musul kentine gönderilen yardım tırlarının içerisinde 30 bin battaniye, 12 bin 500 adet termos, 7 bin 500 hasır, 150 ton bulgur, 50 ton un, 6 bin 600 adet yatak, bin 750 adet soba, 17 bin 500 litre soba yakıtı (mazot) bulunuyor.

Dave İslamiye Kurumu Katar Temsilcisi Muhammed Nur Hammad Abdulkadir,yaptığı konuşmada, “Bizler burada Iraklı kardeşlerimize yardım için buradayız. Irak medeniyetin beşiğidir. İlimler dünyaya oradan yayıldı. İHH ile Katar Hayriyye kurumu ile birlikte Müslüman kardeşlerimize yardım için bir araya geldik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Irak Türkmen Adalet ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mitat İbrahim, DEAŞ terör örgütünün 10 haziran 2014 yılında Musul’u işgal ettiğini ifade ederek, “İHH anında 25 tır yardım gönderdi. 2005 yılında ABD uçakları Telafer’i bombaladığında İHH bir tır ilaç gönderdi. Bugün burada yağmur yağıyor, belki birazdan kar yağacak. Musullu kardeşlerimiz görsünler, Türkiye’den Katar’dan Sudan’dan yardım gönderiyorlar. Asıl iş bundan sonra başlıyor. Musul’un yarı tarafı kurtuldu, DEAŞ terör örgütünden, diğer yarı tarafında ise 1.5 milyon insan yaşıyor. Arka tarafı da Suriye’dir. Çok zor durum bundan sonra başlayacaktır. Allah kolaylık versin” dedi.

İHH Başkan Yardımcısı Hasan Aynacı ise 22 tır yardım malzemesini Iraklılara göndereceklerini ifade ederek, “İnsanı yardım konvoyuna destek olan Hayriyye ile Dave İslamiye Kurumuna teşekkür ediyorum. Nasıl ki bundan önce Süleymaniye’deki Kürt kardeşlerimize yanına gittiysek, nasıl ki Felluce’deki Arap kardeşlerimizin yanına gittiysek, Kerkut’teki Türkmen kardeşlerimize nasıl yardım ettiysek, bugünde Musul’daki kardeşlerimiz, içerisinde Arap, Kürt ve Türkmen kardeşlerimiz yaşıyor. Onların yardım çağrısına duyarsız kalamazdık” dedi.

Kaynak: İHA